2008-12-14

Muslimsk friskola affischerad



Linköpings största tidning Corren har för bloggen Muslimska friskolan avslöjat redan 2007 att tidningen inte vill exponera den muslimska friskolan Dar Al Uloum i onödan. Av omsorg för de muslimska skolbarnen efter att Dar Al Uloum anmäldes till Skolverket och granskades i TV efter att barnen blivit slagna av skolpersonal. Det finns bara en muslimsk friskola i Linköping och det är Dar Al Uloum:
I
I
I
Dar Al Uloum ligger i den muslimtäta stadsdelen Skäggetorp i Linköping och syns på flygfotot ovan. Denna vecka har man en nyhet om att Dar Al Uloum fått affischer uppsatta på sin skola. Men tidningen Corren vill inte namnge den muslimska friskolan:



"Bilder avslöjade nazister

Två 21-åriga män misstänks ha klistrat upp affischer med nazistiska budskap på en muslimsk friskola i Linköping. Bevismaterialet utgörs av männens egna bilder."


"I samband med ingripandet beslagtog polisen en kamera. I den fanns bilder som visade att de 21-åriga männen hängt en banderoll med ett hakkors på en bro i Ljungsbro.

Andra bilder visade hur 21-åringarna satte upp affischer på en muslimsk friskola.

Hets mot folkgrupp
Polisen i Östergötland, som har inlett en förundersökning om hets mot folkgrupp, har informerat Justitiekanslern om det inträffade."


Källa, Corren 9 december 2008:


Bloggposter om den muslimska friskolan Dar Al Uloum i Linköping:


Inga kommentarer: