2008-12-18

Halal-tvavsnittet ni aldrig får seIgår 17/12 2008 avslöjade bloggen Muslimska Friskolan att ett avsnitt av Halal-tv mystiskt tagits bort. En rad indicier ställdes upp av bloggen som ledde till slutsatsen att SVT åter trixat med Halal-tv:
Idag 18/12 2008 kan bloggen Muslimska Friskolan presentera bekräftelser på att ett avsnitt tagits bort. Det är del 8 av 8 som tittarna aldrig får se. Det är inte heller meningen att det ska finnas några spår av varför ett program lyfts bort. Inga uppgifter om orsaken till ändringen ges på SVTs sida eller Halal-tvs hemsida. Sidan som avslöjar att någonstans mellan del 3 och del 4 av Halal-tv har avsnitt 8 lyfts bort. SVT har mixtrat med sidan någon gång i november 2008:
Bloggen Muslimska Friskolan fick idag berättat från Halal-tvs redaktion i Umeå den sanna orsaken. Del 8 av 8 är helt borttaget. Först säger umeåredaktionen att det var något som inte fungerade med del 8 som skulle handla om hälsa. Någon som skulle intervjuas kunde inte ställa upp säger umeåredaktionen. Därför togs det bort nyligen för någon vecka sedan. Då ställer bloggen naturligtvis frågan hur ett oskyldigt program om hälsa som är inspelat för ett halvt år sedan sommaren 2008 helt plötsligt lyfts bort för några veckor sedan runt december 2008. Och hur en person som intervjuades sommaren 2008, helt plötsligt inte kan vara med i december 2008 trots att intervjun redan skett för ett halvt år sedan?


Umeåredaktionen inser att dess första förklaring inte håller och erkänner nu att del 8 lyfts bort av ett annat skäl. Orsaken var att del 8 skulle handla om hälsa, men mer specifikt om Kvinnoforum. Cherin Awad, Dalia och Khadiga hade intervjuat Kvinnoforum och framställt detta positivt. När bloggen frågar varför detta avsnitt togs bort berättade umeåredaktionen att TV4s Kalla Fakta för en dryg månad sedan avslöjat Bam Björling och Kvinnoforum i en härva. Då insåg umeåredaktionen att det inte gick att ha ett program där Halal-TVs tre muslimska programledarna hyllar Kvinnoforum och Bam Björling.


Korruptionsanklagelserna runt Kvinnoforum och Bam Björling i TV4s Kalla Fakta och Svenska Dagbladet avslöjades 3 november 2008 efter att problemen börjat dyka upp i media redan i september 2008:


Umeåredaktionen börjar efter sitt erkännande 18/12 2008 för bloggen Muslimska Friskolan bli mer konkret. Umeåredaktionen säger att del 8 av 8 om Kvinnoforum helt enkelt inte höll längre. Det var nåt "mickel" med Kvinnoforum, enligt umeåredaktionen. Enligt umeåredaktionen tog då Halal-tvs producent Anna Lindman Barsk beslutet att inte sända del 8. Del 8 av 8 om hälsa och Kvinnoforum ansågs av umeåredaktionen inte längre vara lämpligt att sända.Två programledare kastas nu abrupt in som ska leda ersättningsprogrammet till del 8 om hälsa. Stockholmsredaktionen på SVT utser Erik Fichtelius och den alltid lika begåvade Eva Beckman. Programmet som blir en timme i stället för en halvtimme blir till diskussionsprogrammet Efter Halal på måndag 22/12 2008:
Vecka 51 2008 börjar SVT göra reklam för Efter Halal och låtsas att det är helt normalt att man sänder ett diskussionsprogram om Halal-tv där de tre muslimska programledarna ska medverka. Man berättar ingenstans att det är ett extrainsatt program som ersatt ett utlyft del 8.Erik Fichtelius berättar för bloggen Muslimska Friskolan att han blivit ombedd att vara en av programledarna för Efter Halal. Först försöker han göra reklam för Efter Halal. Fichtelius vill inte svara på frågan varför Efter Halal ersatt del 8 om Kvinnoforum. Han svänger sig säkert 5 gånger och säger till slut att han inte har några kommentarer. Han vill inte berätta om han känner till varför Efter Halal ersatt del 8. När han får en fråga han definitivt kan svara på, nämligen när han fick uppdraget att leda Efter Halal, lägger Fichtelius på luren.Den ärliga och trevliga Eva Beckman däremot, avslöjar för bloggen Muslimska Friskolan att hon visste att SVT tagit bort sista del 8 och ersatt det med Efter Halal. Hon säger ärligt att hon inte vet exakt varför men hört något om att del 8 lyfts bort för att det inte var klippt korrekt. Eva Beckman säger att hon fick uppdraget att leda Efter Halal för 14 dagar sedan. Eva Beckan hänvisar till sin projekledare för Eter Halal som sitter i Stockholm. Han heter Kaj Larsen.Kaj Larsen berättar för bloggen Muslimska Friskolan att Efter Halal är helt fristående från Halal-tv och inte görs av samma personer som umeåredaktionen som står för Halal-tv. Kaj Larsen säger att man valde att göra ett debattprogram, Efter Halal som sänds 22/12 2008. Han säger att SVT berett plats åt detta diskussionsprogram. Kaj Larsen är helt omedveten om orsakerna bakom och låter sanningsenlig när han upprepar att SVT valt att skapa utrymme för en diskussion. Han vet inget om något utlyft program eller orsakerna till det.Däremot säger Kaj Larsen att journalister har ringt hela dagen och vill veta om Efter Halal. Bloggen Muslimska Friskolan tipsade i natt 17/18/12 Dagens Nyheter om att ett program lyfts bort. Nattjournalisten sa att han skulle föra tipset vidare till DNs kulturchef som ska undersöka saken. Kaj Larsen säger sig ha fått sin order från sin chef Kristina Lindström och att hon sagt att hon fått sin order från SVTs programledning.


Kristina Lindström är chef för SVTs kulturredaktion:


Lindström är empatisk och svarar ärligt till bloggen Muslimska Friskolan. Hon säger att det var någonting som inte fungerade med del 8 av Halal-tv. För det hänvisar hon till Gunnar Hofverberg SVTs umeåredaktion. Kristina Lindström säger att hon inte upplysts om att del 8 av Halal-tv skulle handlat om Kvinnoforum och att det nu inte gick att sända. Kristina Lindström säger att hon fick uppdraget för en månad sedan att Efter Halal skulle göras. Alltså bara några dagar efter att TV4s Kalla Fakta avslöjat Kvinnoforum. Kristina Lindström säger att ordern att göra Efter Halal fick hon av SVTs högsta programledning som tagit det beslutet.Nu kan man alltså konstatera följande. Ansvarig för Halal-tv i Umeå Gunnar Hofverberg har bevisligen ljugit när han för två månader sedan sa till bloggen Muslimska Friskolan att Halal-tvs åtta avsnitt inte kan ändras så att Halal-tjejerna får diskutera kritiken mot Halal-tv. Så kommer ju att ske på måndag 22/12 2008.Umeåredaktionen bakom Halal-tv och Halal-TVs tre musliska programledare är helt olämpliga och okunniga i journalistiskt arbete. De är på plats och helt okritiskt hyllar Kvinnoforum utan några granskande ambitioner. Och lyckas därför inte se korruptionen bakom den organisationen.


Ännu en gång står alltså Halal-tvs tre muslimska programledare för en snedvriden kvinnosyn. De hyllar skurkarna i Kvinnoforum och talar i stället illa om svenska tjejers lössläppthet i avsnittet som sändes om sex. Vilken kvinnosyn har egentligen Halal-tvs tre muslimska programledare?Kräv som tittare att få se de tre muslimska programledarnas naiva syn på Kvinnoforum. Kräv att SVT ska sända del 8! Och kräv att SVT berättar ärligt och på sin hemsida sanningen om varför del 8 lyfts bort. Låt inte Fichtelius på måndag gå förbi och inte ta upp vad som är den sanna bakgrunden nu när man äntligen för första gången ska ha ett diskussionsprogram där allt om Halal-tv ska komma fram i ljuset och försvaras av Halal-tjejerna! Eller ring SVT och be att få ut en kopia på del 8!Återigen avslöjas hur SVT försöker skydda Halal-tv genom att mörklägga sanningen.Sprid gärna denna bloggpost så att medier tar upp detta lilla avslöjande. På det viset blir diskussionsprogrammet Efter Halal intressantare på måndag 22/12 2008.
I
I
I
Senaste artikeln i Fokus tror fortfarande att det bara var 7 avsnitt. Det betyder att journalister som skriver om Halal-tv inte har upptäckt att det fattas ett avsnitt som mörkats bort:
I
"I de sju avsnitten med teman som fotboll, klass och sex träffar tjejerna bland andra Jimmie Åkesson, Leif Silbersky och Nyamko Sabuni."
I
Källa, Fokus fredag 19 december 2008:
I
http://www.fokus.se/2008/12/fokus-arskronika-2008/Bloggar och media om Cherin Awads åsikter om stening:
http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2008/10/bloggstorm-runt-muslimsk-programledare.html

Bloggposter om Cherin Awad som leder Halal-tv:
http://muslimskafriskolan.blogspot.com/search?q=Cherin+Awad

Se vem som leder omröstningen av vem som är snyggast av de svenska tjejerna i Halal-tv:
http://www.misterpoll.com/polls/364936/results

Inga kommentarer: