2008-12-24

Slaget om Halal-tv inte överI debattprogrammet Efter Halal försökte Halal-tvs programledare Cherin Awad lura tittarna. Hon sa att många kom fram på stan och tyckte att programmet var bra. I själva verket har Aftonbladet redan gjort en undersökning som visar att 83 % tycker det är fel av SVT att göra Halal-tv:

Men nu följer det stora slaget om Halal-tv.


Halal-tvs andra programledare Dalia uppmanade tittarna att inte anmäla programmet till Granskningsnämnden:

"Jag hoppas ni också är lika objektiva som vi är och inte är inställda på att anmäla programmet till Granskningsnämnden innan det ens börjat."

Källa, Halal-tvs blogg 7 november 2008:Men se tittarna tyckte inte som Dalia. En person anmälde programmet för tidigt innan det ens börjat. Men 44 andra anmälningar har kommit in till Granskningsnämnden om Halal-tv efter att programmet börjat. Samtliga dessa är ännu ej avgjorda. Media har rapporterat att Halal-tv är ett av 2008 års mest anmälda TV-program till Granskningsnämnden.Det finns olika anmälningspunkter. Anmälarna har hämtat inspiration från kunniga journalister som slagit fast att programledarna inte varit representativa. De har också frågat sig varför inte nynazister får sitt eget TV-program, eller ett Kosher-TV för judar etcetera. Journalister på SVT har själva varit kritiska och undrat varför man sökte tre troende muslimer med slöja. Kritik har framförts varför man utgår från den religiösa skriften Koranen i ett samhällsprogram. En tidigare chef på SVT sa nej till programmet Halal-tv på publicistiska grunder. En majoritet av tidningsartiklarna som journalister skrivit har varit negativa till att Halal-tv påstår sig vara objektivt.


Cherin Awad sa i debattprogrammet Efter Halal 22/12 2008 att religion inte bara är en privatsak. Alltså vill hon islamisera SVT som ska ha en sekulär agenda enligt lagen.Det blir alltså Granskningsnämnden som avgör det stora slaget:


Antingen idiotförklaras 83 % av svenska folket och majoriteten av journalister som tagit fram exakt på vilka grunder som Halal-tv bryter mot SVTs regler. Då kan islamiseringen fortsätta i SVT av vänsterfolk som förstår att socialdemokratin måste värva röster från muslimer för att få väljare. Vi kastas alla in i ett dunkelt mörker som innebär slutet för fri television. Det blir muslimsk politisk television där tittarna ska underkasta sig Allah.


Eller så fäller Granskningsnämnden SVTs Halal-tv på någon eller några punkter. Då kan ingen någonsin i framtiden försvara Halal-tv. Det blir som att tala väl om en brottsling. SVT får garanterat svårare att framöver försöka islamisera statstelevisionen. TV-tittarna och svenska folket kan andas ut.Bloggar och media om Cherin Awads åsikter om stening:

Bloggposter om Cherin Awad som ledde Halal-tv:

Se vem som leder omröstningen av vem som är snyggast av de svenska tjejerna i Halal-tv:


Inga kommentarer: