2008-12-24

Hermodsdalsskolan inför muslimskt jullovSveriges kanske sämsta rektor som blev historisk genom att få sitt högstadium nedlagt, för att det fungerade för dåligt, är i farten igen:


"Hermodsdalsskolans rektor Jytte Lindborg ifrågasätter lärarnas ferier. Hon argumenterar för fyrtiotimmarsvecka och vanlig semester. Skälet: lärarna ska tillbringa mer tid i skolan."

"Jytte Lindborg har presenterat sitt förslag för de fackliga representanterna på skolan. Hittills har de sagt nej."


"Rektor Jytte Lindborg föreslår inte bara förändringar för lärarnas arbetstider. Hon vill också att elevernas lov omprövas. Till exempel är hon tveksam till sportlovet.

– Vi har inte många elever som åker skidor. Jag kan tänka mig att många hellre hade velat vara lediga under bayram [helgen som avslutar ramadan; på arabiska id al-fitr]. Jullovet ifrågasätter hon också.

– Det är inte alla av våra elever som uppskattar ett långt jullov. Många hade mått bra av att fortsätta sina studier."


Källa, Sydsvenskan sidorna C4 och C5 tisdag 23 december 2008:Det är samma rektor som sände sina lärare och elever till islamistdiktaturen Saudiarabien för oljepengar betalda av saudiska utbildningsdepartementet i april 2008. Bakom projektet stod den ljusskygga organisationen Spiritus Mundi som inte vill intervjuas av media:
Nedläggningen av Malmö kommuns Hermodsdalsskolans högstadium år 2006 där Jytte Lindborg är rektor:

I måndags 22/12 2008 rapporterade Sydsvenskan om hur rektor Jytte Lindborg försöker få tillbaka högstadiet till Hermodsdalsskolan, för att bli av med sin historiska bedrift att ha fått sin kommunala skola nedlagd. Uppenbart tål hon inte den misstroendeförklaring som socialdemokratiska och moderata politiker tillsammans visade henne, när hennes högstadium las ner 2006 för att hon inte kunde styra det:
http://sydsvenskan.se/malmo/article400596/Hermodsdal-far-tillbaka-hogstadiet.html

Inga kommentarer: