2008-12-24

Parabolvräkt i Rinkeby"Den familj som tidigare vräkts från sin lägenhet i Rinkeby för sin parabolantenn får nu inte bara upprättelse av Europadomstolen.

Tidigare artiklar
"Rätt vräka parabolägare"
Tre familjer vräks

Familjen får också ett skadestånd på nästan 230.000 kronor från staten.
Europadomstolen hänvisar till en paragraf om yttrandefrihet i de mänskliga rättigheterna.
Tidigare beslutade Svea hovrätt att parets hyreskontrakt för en lägenhet i Rinkeby inte skulle förlängas eftersom de brutit mot överenskommelser i kontraktet."


Källa, SVT ABC tisdag 23 december 2008:Läs hela historien om den vräkta rinkebyfamiljen hos bloggen Politiskt Inkorrekt:Bloggen Muslimska Friskolan fick träffa företrädare för fastighetsbolaget som vräkte rinkebyfamiljen. Bloggen togs emot på kontoret i Stockholms innerstad några våningar upp. Fastighetsbolaget berättar att inte bara paraboler har varit problemet. I fastigheterna har muslimer utan att be om lov inrättat en moské i en lokal som ej haft tillstånd för detta. Fastighetsbolaget har haft god kontakt med polisen i saken.Polisen har även lämnat andra uppgifter till fastighetsbolaget. Många av hyresgästerna har varit somalier. Polisen på Arlanda har haft koll på dessa personer sedan de kom till Sverige. Det visade sig att många av somalierna redan på Arlanda hade med sig vars en instruktionsbok på somaliska. Instruktionsboken innehöll exakta fraser som somalierna skulle säga för att ljuga ihop en historia om varför de kommit till Sverige. Enligt polisen på Arlanda använde många av somalierna sig av samma version som de läst i instruktionsboken. Polisen på Arlanda har beslagtagit ett flertal av dessa instruktionsböcker som bevismaterial i flyktingfallen.


Inga kommentarer: