2010-07-23

Ibn Rushds kaktält


Bloggen Muslimska Friskolan har idag besökt Möllevångsfestivalen i Malmö. Det är en orgie av vänsterinstallationer, yoga, exotisk mat, kommunistbokbord och sunkiga soffor utdragna på gatorna. Muslimska ungdomar på högljudda mopeder tränger sig vårdslöst genom folkmassan på en avspärrad gata där motortrafik är förbjuden. Simrishamnsgatan erbjuder gettoburgare som pimpas med ett otal tillbehör av ätaren själv. En indisk guru spelar trumma i rondellen som gjorts om till café med avspärrningstejp.
På Kristianstadsgatan nära Ivögatan dyker det muslimska studieförbundet Ibn Rushd upp med sitt kaktält. Unga osminkade vänstertjejer med för länge sedan tvättat hår i grådaskiga second handkläder och frånvarande solbränna flockas runt informationsbordet. Bloggen Muslimska Friskolan smaskar raskt i sig några köbekagor som skattebetalarna står för hos Ibn Rushd. Ett blad sätts i handen från en ung kvinna i slöja som företräder Ibn Rushd.


Bladet berättar om hur muslimska organisationer växer och breder ut sig med fler ämnesområden. Speciellt gläds Ibn Rushd över att många muslimska ungdomar engagerar sig. Ibn Rushd är hoppfulla inför en islamisk bank i Sverige. Ibn Rushd deltar i valrörelsen 2010 genom sina olika distrikt som ska arbeta mot främlingsfientlighet. De sju riksdagspartierna är inbjudna till en workshop om hur man röstar.


Ibn Rushd södra Sverige höll distriktsstämma på Jägersro hotell i Malmö. Ibn Rushd i norra Sverige erbjuder datakurs för pensionärer.


"I tjänst hos polisen

Oerhört glädjande är att det samarbete mellan distriktet och Polismyndigheten i Skåne som inleddes under 2009 har blomstrat och lett till en fortsättning. Under våren har Ibn Rushd Södra Sverige lett ett flertal utbildningstillfällen, och en planering för ett utökat samarbete har redan påbörjats.

Vårens utbildningar har varit en del av en mångfaldsutbildning som Polismyndigheten i Skåne inledde 2009, och har varit centrerade kring de upplevelser och erfarenheter som poliser i sin tjänsteutövning har av möten med islam och muslimer. Sammankomsterna har överlag präglats av entusiastiska deltagare och en mängd frågor och diskussioner."


Källa, nummer 2, juni 2010 av Det nationella nyhetsbrevet för Ibn Rushd studieförbundStrax söder om Möllevången sopar en man upp två hundra fimpar utanför porten på Norrtäljegatan i stadsdelen Södervärn.


SVT om Möllevångsfestivalen fredag 23 juli 2010:Gratistidningen Sydsvenskan om Möllevångsfstivalen på sidorna C4 och C5 lördag 24 juli 2010:

http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1184354/Mollevangsfestivalen-har-sparkat-igang.html

http://ss27i01.stream.ip-only.net/pdf/files/20100724/c3/sds_100724_e3_c_9825.pdf


Möllevångsfestivalens hemsida i samarbete med islamistfinansieraren ABF Malmö:

http://mollevangsfestivalen.net/

http://mollevangsfestivalen.net/samarbetsparter.aspx

Inga kommentarer: