2010-07-01

Spiritus Mundi får nya bidragspengarBloggen Muslimska Friskolan lyckades stoppa bidragsindustrialisten Spiritus Mundi från att få sex miljoner kronor från Arvsfonden. Det räckte med att bloggen berättade för Arvsfonden hur Spiritus Mundi drog från kommun till kommun runtom i Sverige med samma idé som inte gav någon integration. Egentligen drivs Spiritus Mundi bara av att försörja sig själva på livstid med olika bidragsprojekt som betalas av allmänna medel.

Naturligtvis nöjde sig inte Spiritus Mundi med att få avslag. De hittade på ett nytt projekt för att kunna försörja sig på bidrag och suga ut samhället. Helsingborgs Dagblad har vägrat att i sina artiklar avslöja bidragsindustrin. I stället låtsas HD som om de skriver artiklar som täcker hela historien. Helsingborgs Dagblad ingår i islamiseringstidningen Sydsvenskans koncern, vilket förklarar oviljan att avslöja mångfaldsindustrin:


"Organisationen Spiritus Mundi har tilldelats nästan 800 000 kronor till ett pilotprojekt som ska förebygga nätmobbing. Klippan är en av tre involverade kommuner.

KLIPPAN. Integrationsprojektet "Mötesplats Klippan" fick i våras nej på sin ansökan om medel ur Allmänna Arvsfonden. Anledningen var att projektet inte ansågs tillräckligt innovativt. Men Spiritus Mundi tänkte om för att hitta en ny vinkel.

– Det var så iden föddes om projektet "Webbambassadörerna". Tanken är att hitta metoder för att motverka nätmobbning, berättar Ann-Charlotte Thörnblad, EU-samordnare i Klippan."


Källa, Helsingborgs Dagblad 23 juni 2010:
Bloggen Muslimska Friskolan kommer att kontakta bidragsgivarna, så att förstudien inte permanentas med miljonkostnader från allmänna medel.


Läs alla bloggposter om bidragsindustrin :


Inga kommentarer: