2010-07-30

Krav på uteslutning av SD-vänliga folkpartister


Maria Ripenberg är ledarskribent på Uppsala Nya Tidning. I dag kräver hon att någon i folkpartiets ledning utesluter de två folkpartister i Malmö som vill regera ihop med Sverigedemokraterna. Detta eftersom folkpartiets ordförande i Malmö Allan Widman inte vidtar några åtgärder:


"Naturligtvis ska det finnas personligt svängrum inom ett parti – men kliver man utanför partiets syfte och politik är frågan om man ska representera det. Hur tänker Folkpartiet om sina Skånemedlemmar?"

"Kennet Andersson vill leda i bevis att folkpartister är ”till förväxling lika Sverigedemokrater”, sedan två kandidater på FP-listan i Malmö, Charlie Levin och Bjarne Kragh, i utmärkt sig som icke-representanter för FP:s politik. ­Levins ­resonemang går ut på att Sverigedemokraterna är att föredra framför Socialdemokraterna, vilket är en hårresande hållning av någon som kallar sig folkpartist. Kragh säger till Sydsvenskan att han hellre samarbetar med SD än med S."

"Levins och Kraghs utspel lirar i en annan division. De är skadliga för Folkpartiet. De vill liera sig med ett parti som inte vill ta emot invandrare"


Källa, Uppsala Nya Tidning fredag 30 juli 2010:Den SD-vänlige folkpartisten Charlie Levin kommenterar ledarartikeln i UNT så här på sin blogg fredag 30 juli 2010:


Folkpartisten Charlie Levin är upprörd över att flera tidningar citerar hans SD-vänliga åsikter, men inte tillåter honom något genmäle:


Inga kommentarer: