2010-07-20

Kammarkollegiet granskar Spiritus Mundi



"Söka stöd ur Arvsfonden är enkelt, men även vi har krav

Vi ställer särskilt höga krav på att projektet är nyskapande och utvecklande."


Källa, Allmänna Arvsfondens sida för projektstöd:



Allmänna Arvsfonden har betalat ut miljontals kronor till Spiritus Mundi. Vid en slagning visar det sig att tre av projekten är identiska men sträcker sig över flera år, vilket kan strida mot Arvsfondens egna regler som beskrevs ovan:



SÖKRESULTAT : 4 POSTER


Organisation: Spiritus Mundi
Projekt: Gunga Malmö

Organisation: Kulturföreningen Spiritus Mundi
Projekt: Gunga Malmö

Organisation: Kulturföreningen Spiritus Mundi
Projekt: Gunga Malmö

Organisation: Spiritus Mundi
BESLUTSDATUM: 2010-06-17


Den som berett ärendena och rekommenderat att miljonerna ska betalas ut är kanslichef Hans Andersson på Arvsfondsdelegationen. Ledamöterna är enbart nickedockor som utan insikt går på Anderssons rekommendationer:

Kontaktpersoner
Kanslichef
Hans Andersson
Telefon: 08-405 16 07
Mobil: 070-668 19 08


Källa:


Andersson påstår att Arvsfonden kan försörja Spiritus Mundi med nya bidragsmiljoner livet ut. Andersson blir mycket irriterad när han erfar att hans försörjningsförslag till Spiritus Mundi ska granskas. Andersson vill till exempel inte lämna ut sitt korrekta tjänstemobiltelefonnummer som staten betalar för. Andersson vägrar med hänvisning till att han även använder den mobiltelefonen privat. Men vem betalar hans privata samtal?


Anderssons ständiga bidrags-ja till Spiritus Mundi ska nu granskas av Anderssons överordnade i Kammarkollegiet. Det är Kammarkollegiets generaldirektör Claes Ljungh som åtagit sig att turerna mellan Arvsfonden och Spiritus Mundi ska granskas:



Om Kammarkollegiets uppgifter att granska statliga myndigheter:


Inga kommentarer: