2010-07-04

Terrorism i Katrineholms moské?


Sveriges Radio Sörmland berättar idag för bloggen Muslimska Friskolan, att man i researchen talat både med kriminalunderrättelsen och SÄPO. SÄPO ville inte yttra sig om det fanns terrorkopplingar hos det muslimska studieförbundet Ibn Rushd eller inte:


"Sverigedemokraten Isak Nygren beskyller nu moskén i Katrineholm att ha kopplingar till terrorism, genom sitt samarbete med studieförbundet IBN Rushd."

" – Studieförbundet IBN Rushd har kopplingar till radikala islamister, och det är ju lika med terrorister i det fallet, så källarmoskén i Katrineholm har en indirekt koppling, det säger Isak Nygren."

"Elvir Gigovic är verksamhetschef för IBN Rushd Mälardistriktet och säger att i och med att de har en musmilmsk värdegrund så kan det vara utbildningar rörande islam."


Källa, Sveriges Radio Sörmland söndag 4 juli 2010:
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=3829956"Många och kanske till och med alla moskéer i Sverige kan ha terrorkopplingar. Islamic Center i Malmö ägs av den libyska staten. Muslimska brödraskapet som är väldigt extrema äger Stockholms moské, och de påstår sig vara moderata muslimer. I Göteborg har församlingarna där kopplingar till somaliska Al Shabaab. Det är oftast Saudiarabien som finansierar moskébyggena i Europa."

Källa, Isak Nygrens blogg 7 april 2010:
http://isaknygren.wordpress.com/2010/04/07/introduktion/

Inga kommentarer: