2008-07-17

Bluffen bakom apatiska barnFör några år sedan avslöjades bluffen som fick många barn och deras familjer att få uppehållstillstånd i Sverige med hjälp av simulering. Det resulterade i amnesti åt en stor grupp flyktingar efter krav från bland annat Gustav Fridolin i miljöpartiet. Nu avslöjar en överläkare i en ny bok hur bluffen gick till som kostat onödigt lidande och miljontals skattekronor samt felaktiga uppehållstillstånd:"Simulera Sjukdom! Veritofobi, Apatister och apatiska barn
Av Thomas Jackson


«Jag har ju hela tiden förstått att det är simulering som föräldrarna satt igång». Detta, ett ordagrant citat av en asylöverläkare om de s.k. apatiska barnen.

En av flera professorer, tolkar, överläkare och invandrare som stöttat mig i kampen för att skydda barnen från fortsatta övergrepp.

På grund av förljugenheten hos maktklickar i svensk sjukvård och politisk korrekthet i svensk media kom deras synpunkter aldrig fram.

Många flyktingbarn blev psykiskt skadade, en del svårt, av svensk sjukvård i medicinhistoriens sannolikt längsta och största copy-cat epidemi som ägde rum i Sverige i början av 2000-talet. Att den kunde pågå så länge, åren 1999-2006, var huvudsakligen medias skuld. Normalfungerande media, som finns i andra demokratiska västländer, hade redan efter kort tid kunnat lyfta fram läkare med andra synpunkter. Andras än deras som svensk media med sin politiska korrekthet gav rätten att formulera problemet. Alla läkare som påtalade det uppenbara, att barnen skadades svårt i processen, stämplades som främlingsfientliga. Priset för detta fick de oskyldiga flyktingbarnen betala i form av svåra psykiska traumata, s.k. by-proxy skador, som för många blir ett livslångt handikapp.

Läs specialistläkarens Thomas Jacksons skakande skildring hur läkare, sjukvårdspersonal och andra som försökte lyfta fram tvångssimuleringsvåldet mot barnen motarbetades. Läs hur de motarbetades av Sveriges Television AB i spetsen för ett enigt media etablissement som bestämt sig för att sjukförklara barnen. Och i det längsta bortsåg från de tydliga tecken på de svåra övergrepp barnen utsattes för.

Inte undra på att SVT vill mörklägga. Copy-cat, alltså härmande enligt mönster som ges i TV- och tidningsnyheter, orsakas nämligen av media. Den svenska mediaeliten hade i sin iver att visa hur bra och goda de själva var målat in sig i ett hörn. Och vägrade det moraliskt mest basala – att ta ansvar för sitt misslyckande. Svensk media vägrar fortfarande publicera allt som visar deras skuld – detta torde rubriceras som en nationell och internationell presskandal. Läs om allt detta i denna bok och varför saken bör få rättsliga konsekvenser.

Specialistläkare Thomas Jackson 55. Ständig whistle-blower och företrädare för Evidens Baserad Medicin - en högkvalitativ managementmodell inom hälso- och sjukvård. Dr. Jackson har skrivit uppmärksammade debattartiklar i Sydsvenska Dagbladet, Dagens Industri, Dagens Medicin, Medicinsk Access samt gett intervjuer i SVT, TV4 och nordiska medier avseende låg kvalitet och fusk inom sjukvården.

Antal sidor: 140 st
ISBN: 9789186035228
Tillgänglighet: Tillgänglig för omedelbar leverans.
Moms: 6% (ingår med 18.36 kr)
Länk:
http://www.litenupplaga.se/264

306 kr"

http://www.litenupplaga.se/detail.php?id=264
Tack för tipset från en trogen läsare!

Inga kommentarer: