2008-07-22

Islam slår ut lärare och poliserI dagens Sydsvenskan upptäcktes en skrämmande insändare med helt ny information. Det har i bloggar och media tidigare avslöjats att de stora islamiska språken arabiska, somaliska och turkiska som hemspråk ska bli gällande för undervisningen i kärnämnen om miljöpartiet får som de vill. I Botkyrka kommun är beslut redan fattat att all underisning i alla ämnen ska vara tvåspråkig:
I
Källa, Dagens Nyheter 17 juli 2008
I
I
Det innebär att det antingen blir gigantiska kostnader för kommunerna att ha två lärare i klassrummen. Eller att svenskar som vill bli lärare inte är välkomna att undervisa på många skolor för att de inte kan undervisa på något av de flera islamiska språken. Eller vill skolorna att svenska lärare ska slippa undervisa muslimska elever och säga:
I
"- Tyvärr, jag är svensk, så jag kan inte ha några muslimska elever alls, för jag talar inte arabiska. Har ni någon lärartjänst i Vellinge i stället?"


Det nya är att denna linje ska slå ut svenskar som söker till polisutbildning också. Insändarskribenten Paul Nilsson gör ett riktigt scoop när han följaktligen släpper en bomb om vad utredningen av framtidens polisutbildning innehåller. Citerar nedan hans insändare idag:"Ett hån mot alla poliser

För att få fler poliser som är kvinnor och invandrare har rapporten "Framtidens polisutbildning (SOU 2008:39)", av bland andra rikspolischefen Bengt Svenson och Säpochefen Anders Danielsson, föreslagit att i stort sett samtliga fysiska och psykiska krav för att bli polis ska slopas. På sidorna 15 och 16 skriver rapporten följande:

"Vissa av de krav som gäller i dag vid antagningen till polisutbildningen kan emellertid slopas. Hit hör de nuvarande kraven på svenskt medborgarskap, de fysiska kraven (styrka, kondition, simning), de personliga egenskaperna (lämpligheten för polisyrket) och svenskprovet. Genom att ta bort dessa krav bör skapas större förutsättningar att rekrytera kvinnor och personer med utländsk bakgrund".

Jag ser rapportens förslag att slopa dessa krav som ett hån mot alla poliser som har haft just dessa krav när de antogs till polisutbildningen.

Paul Nilsson"


Källa, Sydsvenskans insändarsida Ordet sidan B11 tisdag 22 juli 2008Det innebär att svenskar som vill bli poliser, liksom svenskar som vill bli lärare hamnar i andra klassens anställningsbarhet för att de inte är invandrare. I synnerhet gäller det om de sökande inte är invandrare med islamiska språkkunskaper eller nationaliteter. Att vara muslim från Rosengård och tala arabiska kommer att ha första klassens prioritet på både skolor och polisutbildning. För ingen tror väl att talet om fler invandrare med andra språk än svenska avser en islänning, jamaican, nepales eller brasilian? Det vimlar ju inte av barn med sådana rötter i svenska skolor som inte lärt sig svenska. Inte heller ses dessa på våra fängelser eller som stenkastare eller andra brottslingar.


Det skrämmande är att informationen som Paul Nilsson funnit inte tagits upp av massmedia. Detta trots att det är den största förändringen av polisutbildning i modern tid som riskerar att ge samhället sämre poliser eftersom i stort sett alla krav tas bort. Speciellt avslöjande är att kraven på lämplighet för polisyrket kan tas bort. Det ger väl per definition poliser som inte är lika lämpliga som dagens? Tydligen har massmedia en överenskommelse med utredarna av polisutbildningen om att hålla tyst om denna information. Ty media har enbart rapporterat att svenskprovet ska göras enklare, moderniseras eller kanske tas bort för att det är otidsenligt. Ordet chiffonjé har använts som slagträ och exempel på ett ord som många invandrare missar på i svenskprovet, men som ändå knappt används i dagligt polisarbete.


Alla de övriga kraven som ska tas bort har media hållit tyst om i sin rapportering. Det allvarligaste är att denna utredning är gjord av Säpochefen Anders Danielsson och rikspolischefen Bengt Svenson. Varför har inte dessa båda utredare velat meddela i TV att inte bara svenskprovet ska göras lättare, utan att alla andra krav på att komma in på polisutbildning ska skrotas hux flux? Vad har vi för nytta av en sådan Säpochef och en sådan rikspolischef som går politikernas ärenden i utredningen och sviker hela sin egen yrkeskår? Om de båda höga polischeferna Danielsson och Svenson menar allvar föreslås här att de själva tar första steget och träder åt sidan till förmån för en ny Säpochef och en ny rikspolischef som inte är svenska medborgare, inte är män, inte kan tala eller skriva begriplig svenska och inte har de rätta personliga egenskaperna som är lämpliga för polisyrket.


När kommer den första artikeln i media och reaktionen i bloggosfären om denna skandalösa utträngning? Sprid gärna Paul Nilssons insändare så att galenskaperna stoppas innan det är för sent!
I
I
Uppdatering 23/7 nedan:
I
I
Galenzo har letat fram regeringens utredning om den framtida polisutbildningen. Här kan den läsas i sin helhet:
I
Utredningen finns även i sin helhet på Blåljus med sökbar innehållsförteckning:
I
Delta gärna i diskussionen om nedmonteringen av den svenska polisutbildningenFlashback som Galenzo startat i natt:
I
I
Riksdagens förvaltningskontor har eftermiddagen onsdag 23/7 läst denna bloggpost.
I
I
Paul Nilssons insändare har idag onsdag 23 juli 2008 tagits in även av Skånska Dagbladet. På insändarsidan Forum i del 1 på sidan 2 återfinns Paul Nilssons insändare med samma ordalydelse som i gårdagens Sydsvenskan ovan. Fast i dagens Skånska Dagbladet är rubriken:
"Lägre krav ett hån mot poliser"
Till Paul Nilssons insändare har Skånska Dagbladet satt en bild på en trafikpolis som gör ett tecken.
I
I
Bloggen Varjager har gjort en bloggpost om förnedringen av lärarna som måste lära sig arabiska:
I
I
Passagen Debatt används argumenten om invandrarpoliser:

Inga kommentarer: