2008-07-19

Här säljs barnens stöldgodsSydsvenskan avslöjade igår och idag i en pågående artikelserie hur barn från socialens boende för vräkta familjer på Mosippan lockas till McDonalds av stöldligor. Därefter får de stjäla smink, batterier och schampo i Malmös affärer utan att åka fast. Polisen lägger ner ärendena för att barnen är under 15 år:
I de senaste artiklarna regerar de drabbade handlarna och Barnombudsmannen, BO. Vad Sydsvenskan inte berättar är att majoriteten barn som bor på Mosippan är av utländsk härkomst. De flesta är muslimer. Inte för att det har betydelse för brotten som begås, för fattiga barn av alla nationaliteter är troligtvis lika lätta att lura.


Orsaken till att det kan vara intressant är att polisen och alla malmöbor mycket väl vet var stöldgodset hamnar och säljs vidare till malmöbor som gärna köper det för halva priset.


Det finns tre stora permanenta marknader som har öppet onsdagskvällar samt lördagar och söndagar i Malmö:


1. Fyndbörsen på Västra Hindbyvägen 14:

2. Marknadsbörsen på Fricksgatan 4:

3. Malmö Lopp & Prylmarknad på Smedjegatan 5:


Cirka 90 % av alla de många enskilda personer som säljer varor i de tre ovanstående marknaderna har utländsk bakgrund. De flesta är muslimer från Mellanöstern eller Balkan. Deras barn hjälper till i försäljningen av varorna. Muslimska skolbarn ner i tioårsåldern springer runt mellan stånden och tar betalt. I de många små marknadsstånden, vart och ett inhägnat med hönsnät på sidorna, säljs just allra mest helt nya varor av smink, schampo och batterier. Majoriteten av besökarna som är köpare på de tre marknaderna har utländsk bakgrund. Upp emot 80 % har utländsk bakgrund. Cirka 50 % av köparna är muslimer.


Frågan är om Sydsvenskan, socialen från Rosengård som Mosippan tillhör eller polisen vågar berätta var stöldgodset säljs? Svaret kommer på lördagen från Sydsvenskan själv, som avslöjar för bloggen att journalisterna fått tips om att stöldgodset säljs på de tre marknaderna i Malmö, men att Sydsvenskan valt bort att skriva något om det. Alla läsare av denna blogg, de drabbade handlarna samt Barnombudsmannen är välkomna att besöka Malmös tre största marknader för att se om stöldgodset finns där.


Den ansvarige för Fyndbörsen som hyr ut försäljningsbåsen säger till bloggen Muslimska friskolan att Fyndbörsen inte tar något som helst ansvar för affärerna som görs av försäljarna. Alla affärer är strikt mellan de enskilda säljarna och köparna. Inga kvitton eller garantier ges på något som säljs. Ingen frågar varifrån varorna kommer. Utanför Fyndbörsen på parkeringen ställer många muslimska män upp bilar till försäljning. Rätt som det är backar en bil med ett hyrsläp från en bensinmack på Rosengård upp. Locket på hyrsläpet lyfts upp direkt ute på parkeringen. Från hyrsläpet börjar sedan en muslimsk man sälja fisk på is till allmänheten. Finns det verkligen något tillstånd för denna försäljning? Är hyrsläpet godkänt för förvaring och försäljning av färsk fisk?


Sätt stopp för det kriminella i Malmö nu så att man slipper skämmas för staden!

Inga kommentarer: