2008-07-28

Muslimsk särskolaMellanösterns största särskola för muslimska skolbarn heter Shafallah Center och ligger i Qatar:

Hemsida till den muslimska särskolan:

Översättning till svenska av Shafallah Centers hemsida:I söndagens Arbetarbladet berättar den svenska lärarinnan Lisa Jonsson om skolan:


"Gävle En stor villa med pool och gym, gratis flygresor hem och inga skatter att betala. Det är bara en del av det nya livet för familjen Tarabishi som flyttade från Gävle till Qatar. Där jobbar nu Lisa Jonsson Tarabishi som speciallärare för barn med autism."

"– Jag har jobbat 20 år inom särskolan i Gävle och såg aldrig några utvecklingsstörda på stan i Qatar, så jag blev nyfiken. Det visade sig att de inte har någon skolplikt så många har sina barn hemma, säger Lisa."

"Skolan heter Shafallah och startades i maj 2006. Den är den största i sitt slag i hela Mellanöstern och där går upp emot 1 000 elever mellan 3 och 21 år. Många av eleverna kommer från välbärgade familjer som sponsrar skolan med pengar."

"– Kvinnorna ska bära slöja, många kvinnor tilltalar inte männen och vi har skilda lärarrum. Männen får inte gå in i kvinnornas utan att knacka först, säger Lisa."


Källa, Arbetarbladet söndag 27 juli 2008:


Videor om Shafallah Centers särskola:


Inga kommentarer: