2008-07-21

Skolkökschef om muslimska barn



"2008-07-18 16:36 KRISTIANSTAD

En chef på ett av skolförvaltningens kök har anmälts till diskrimineringsombudsmannen för diskriminering och mobbning av en kvinnlig, muslimsk anställd.

Chefen påstås ha yttrat bland annat:

– Muslimer lär sina barn hot. Muslimska kvinnor som bär heltäckande slöja - burka - har bomber under sina svarta kläder för att bomba folk.
– Vad gör muslimerna med amerikaner i Irak?

– Muslimska barn äter för mycket i skolan.

"Vid ett tillfälle sa chefen till mig att trots att jag utbildat mig till ekonomibiträde inte fick laga mat för att jag inte äter griskött. Om jag skulle få laga mat måste jag smaka på korvgrytan", skriver kvinnan i sin anmälan."


Källa, Norra Skåne lördag 18 juli 2008:



"Trakasserierna ska enligt anmälan ha pågått under tre års tid. Den anställde har vid flera tillfällen tagit upp frågan med en chef högre upp inom skolområdet, men ska endast ha fått rådet att hon "ska vara stark och våga säga emot...".

Enligt anmälan ska den mobbande chefen gett sig på den anställde för händelser i krigets Irak. Chefen ska också ha sagt att muslimska kvinnor bär bomber under sina heltäckande slöjor för att bomba människor. Denne ska också ha ifrågasatt den anställdes barn.

I september förra året bröt den anställde enligt anmälan ihop, började skaka och fick andningssvårigheter till följd av trakasserierna. Chefen ska då ha sagt till henne att hon inte fick visa sig i matsalen och "jag vill inte att våra svenska barn ska se dig så här". Den anställde gick hem och har sedan dess gått sjukskriven."


Källa, Kristianstadsbladet lördag 18 juli 2008:



En vänsterpolitiker som vågar uttala sig om muslimska kvinnors slöja utan att bli anmäld för diskriminering är Socialistisk Folkepartis Villy Søvndal i Danmark:


"For første gang nogensinde går en SF-formand til principiel modstand mod det muslimske tørklæde, erfarer Berlingske Tidende.

I sin grundlovstale torsdag siger Villy Søvndal, at tørklædet i hans øjne er én ting: Kvindeundertrykkende.

»For mig - personligt - signalerer tørklædet ikke ligestilling. Tværtimod. Kvinder må selvfølgelig selv bestemme, om de vil bære tørklæde eller ej. Selvfølgelig må de det. Men det ændrer ikke ved, at tørklædet er et religiøst symbol på, at manden og kvinden ikke er stillet lige,« siger Søvndal, som dermed endnu engang flytter rundt på møblementet i SF."


Källa, Jyllandsposten 4 juni 2008:
Tack för den danska artikeln Galenzo!

Inga kommentarer: