2008-07-14

Muslimska friskolor utgör terrorhotDen danske undervisningsministern går idag ut på förstasidan hos Danmarks radio med skärpt kontroll av muslimska friskolor. Han jämför med Pakistan och menar att om inte de muslimska friskolorna hålls efter kan de utgöra grogrund för terrorism. Han menar också att radikalisering i muslimska friskolor bör bekämpas innan den ställer till skada:


"Øget kontrol med muslimske friskoler
13. jul. 2008 23.24 Indland Opdat.: 14. jul. 2008 05.05

Muslimske friskoler kan endnu en gang se frem til besøg fra regeringens kontrollanter, skriver Kristeligt Dagblad.

Integrationsministeriet og Undervisningsministeriet planlægger en særlig tilsynsrunde på 25 friskoler.

- I denne tid med islamistisk terror er der selvfølgelig særlig grund til at rette opmærksomheden mod skolerne. Vi ved jo, hvordan det er gået på skoler i Pakistan, hvor tingene har fået lov at udvikle sig, siger undervisningsminister Bertel Haarder.

Truer med stramninger
Tilsynet skal vise, om friskolerne forbereder eleverne til at leve i et samfund med frihed og folkestyre. Gør de ikke det, kan det føre til stramninger af friskoleloven, fremgår det af planerne.

Dansk Friskoleforening bryder sig ikke om truslen om stramninger.

De muslimske friskoler har tidligere været genstand for kontrol, men ifølge Dansk Friskoleforening har det aldrig været dokumenteret, at nogle af dem skulle have undladt at uddanne eleverne til frihed og folkestyre.
"

Tipset från Galenzo
Källa, Danmarks radios förstasida måndag 14 juli 2008:http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/291835:Danmark--Skaerpet-kontrol-med-muslimske-friskoler

Inga kommentarer: