2008-07-11

Breakdance för muslimska eleverNu när den muslimska friskolan Ögårdsskolan har sommarlov, ser man vad eleverna hittar på. I förrgårdagens Sydsvenskan porträtteras hur en av Ögårdsskolans elever i slöja lär sig breakdance. Platsen är Möllevångens Folkets park och ännu ett av många gratisarrangemang som i slutändan betals av skattebetalarna.


Det är utmärkt att en tjej i slöja från en muslimsk friskola får lära sig breakdance i ett gratisarrangemang. Frågan är bara varför Sydsvenskan valt just denna bild till artikeln? Det får vi inte veta. Är det för att det är exotiskt eller visar på att muslimska skolbarn egentligen får göra så mycket mer än omvärlden tror? I så fall borde Sydsvenskan om tio år följa upp artikeln med en rapport om flickan i slöja som vuxen och bortgift fortfarande får lov att dansa breakdance. Eller om hon överhuvudtaget i sin slöja om tio år tillåts dansa där pojkar eller okända män som inte är släktingar vistas.
I
I
Det finns inte en enda muslimsk tjej i slöja på Malmös diskotek. Men det finns gott om muslimska killar på Malmös diskotek som tittar på blonda svenska tjejer utan slöja. Antingen är det så att inte en enda muslimsk tjej med slöja i Malmö över 18 år vill gå på diskotek för att dansa. Eller så är det så att enbart muslimska killar över 18 år gillar diskomusiken som spelas. Det tredje alternativet torde vara att muslimska tjejer över 18 år inte får gå på diskotek för sina förtryckande manliga släktingar. Muslimska diskriminerade kvinnor i slöja som inte får träna aerobics eller komma in på simhall brukar stämma dessa och få stora skadestånd. Men man ser aldrig muslimska kvinnor i slöja stämma sina fäder eller bröder för att de inte får gå på diskotek. Är det inte märkligt? De får hålla till godo med lite breakdance när de är barn.


Läs artikeln i Sydsvenskan sidan C5 onsdag 9 juli 2008:


Inga kommentarer: