2008-07-15

Terroråtal mot al-AqsaSydsvenskan avslöjar idag att det blir åtal nästa månad mot terrormisstänkta al-Aqsa spannmål på Nobelvägen 79 i Malmö:


"I augusti väntas Agneta Hilding Qvarnström vid Åklagarkammaren för säkerhetsmål – efter nästan två års utredningsarbete – lägga fram bevis för att Malmöbaserade al-Aqsa spannmål skickat pengar till Hamas i syfte att finansiera terrordåd.

Förundersökningen på runt 5 000 sidor är i det närmaste färdig och just nu ute på remissrunda hos de berörda parterna. I skottgluggen för undersökningen står al-Aqsa spannmåls ordförande, Khalid al-Yousef.

Den 44-årige Malmöbon begärdes i november 2006 häktad för förberedelse till terroristbrott och grov förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse."


Källa, Sydsvenskan sidan A9 tisdag 15 juli 2008:


Adressen till al-Aqsa spannmålsstiftelse på Nobelvägen 79 i Malmö:


Det intressanta är att ordföranden för al-Aqsa spannmålsstiftelse Khalid al-Yousef även är ordförande i moskén Islamiska Kulturhuset på Hårds väg i Rosengård:
I
I
"MALMÖ. Förra tisdagen slog Säpo till mot källarmosken på Hårds väg i Rosengård. Utanför greps moskéns, tillika al-Aqsa spannmåls ordförande Khalid al-Yousef. al-Aqsa spannmål misstänks ha samlat in sex miljoner kronor i Sverige som gått till Hamas.
Dagen innan tillslaget gick ett brev från den nyinrättade särskilda åklagarkammaren för säkerhetsmål i Stockolm. Adressen var den israeliska regeringen, kan Sydsvenskan avslöja. Säpo vill ha hjälp i utredningen."
I
Källa, Sydsvenskan 2 november 2006:
I
I
Islamiska Kulturhuset har följande adressuppgifter enligt Immigrantinstitutet:

Islamiska kulturhuset i Malmö
Hårds väg 11-27
213 65 MALMÖ
040-21 26 56Av adressen Hårds väg 11-27 framgår att lokalen är ganska stor. Den är inrymd som en stor lång källarlokal. När man går ner i Islamiska Kulturhusets källarmoské så finns en labyrint av olika rum att gå in i. Lokalerna med olika rum sträcker sig mellan 50-100 meter i källarplanet. Islamiska Kulturhuset driver en populär koranskola för muslimska barn. På eftermiddagar syns många små barnskor längs bänkar vid entrén. På vilket vis är denna koranskola som riktar sig till småbarn påverkad av att kopplingar finns till al-Aqsa spannmål som blir terrormål?

Det finns enligt ett heluppslag i Skånska Dagbladet 2006 också kopplingar mellan al-Aqsa spannmålsstiftelse och den socialdemokratiske kommunfullmäktigeledamoten Jamal El-Haj i Malmö. Här är hans hemsida som politiker och längre ner några länkar om hans kopplingar till al-Aqsa:
I
I
I
I
I
"Jamal El-Hajs personvalskampanj backades upp
av
Al-Aqsa Spannmålsstiftelse i valet 2002":
I
I

Inga kommentarer: