2008-07-14

Handelsministern besöker moskéVår svenske handelsminister Ewa Björling (m) besöker imorgon tisdag 15 juli den shiamuslimska moskén i Järfälla. Det meddelar regeringskansliet i dagens pressmeddelande:


"Pressmeddelande
14 juli 2008
Utrikesdepartementet


Ewa Björling besöker Shiamuslimska moskén i Järfälla

Tisdag den 15 juli besöker handelsminister Ewa Björling den Shiamuslimska moskén i Järfälla. Där kommer hon bland annat att träffa företrädare för den svensk-irakiska handelskammaren, moskéns ledning samt delta i en högtid.
Ewa Björling har som handelsminister besökt mellanöstern vid tre tillfällen, och under hösten kommer hon att leda en företagardelegation till Irak.

Tid för media efter överenskommelse i anslutning till besöket.

Tid och plats
19.00 Datavägen 2, Järfälla"


Källa, pressmeddelande från regeringskansliet måndag 14 juli 2008:


Inför riksdagsvalet 2006 stod en moderat, som senare kom in i riksdagen, utanför moskén i Jakobsberg/Järfälla. Han mutade moskébesökarna för att rösta på honom. Idag sitter han i riksdagens arbetsmarknadsutskott. Polisen har hållit förhör med vittnen till riksdagsmannens kopplingar med en islamisk stat och misstankar om flyktingspionage. Den moderate politikern har svarat med att anmäla ett polisvittne till Riksdagens säkerhetstjänst för att sabotera vittnets möjligheter att få svenskt medborgarskap. Ingen tidning vill skriva om saken eftersom allt hemligstämplats av polisen.


Den shiamuslimska moskén i Järfälla samarbetar med den muslimska friskolan Al Mustafaskolan som också ligger i Järfälla/Jakobsberg. Al Mustafaskolan sänder sina elever till den närliggande moskén enligt sina lärare. För en tid sedan anmälde 4 lärare sin egen Al Mustafaskolan till Skolverket. De menade att skolan tar hänsyn till islam när den undervisar barnen om skapelsen och inte anmäler barnmisshandel:Al Mustafaskolans hemsida:


Inga kommentarer: