2010-06-04

Bidragsgivare till Islamic Center har gått bortJag tycker att alla som vill ska skriva om vad Bengt har gjort för Perstorp och som medmänniska i allmänhet. En mycket empatisk människa har gått ifrån oss. För mig har han varit en god socialist och en god vän. Vad tycker ni?

Leif Andersson"


"Bengt Ingvarsson var en riktig sann vän av människan och en sanna demokratisk socialist med hjärtat på rätt ställe. Alltid kämpandes för de utsatta, och alltid ständigt arbetandes för dialogen mellan människor av olika bakgrunder. Du är saknad och allt det goda samarbete vi kom att utforma ihop med Islamic Center i Malmö och genom partiarbetet kommer att vara mig och andra i ständig åminnelse. Idag på din begravning såg man din storhet som människa. Muslimer som kristna, socialt utsatta som välbärgade hade alla sammlas för att hedra ditt minne. Vila i frid, Bengt! Må Allah - Gud vara din själ barmhärtig..

Adrian Kaba"


Källa, Helsingborgs Dagblad 19 december 2009:Bloggen Muslimska Friskolan intervjuade Bengt Ingvarsson 2009, när han som ordförande för Lunds Missionssällskap beviljade projektpengar och deltog i religionsdialog på Islamic Center i Malmö:


Bengt Ingvarsson var ordförande för Lunds Misionssällskap som gav bidragspengar till Islamic Center:

Sydsvenskan 11 januari 2010:Projekt från Lunds Missionssällskap går ofta till islam:

http://www.helajorden.se/A.html

http://www.helajorden.se/Om_Hela_Jorden.html

http://www.helajorden.se/Stipendier.html

Inga kommentarer: