2010-06-22

Bilder från brandmässan på Islamic Center


"En mångkulturell resa på BRAND2010

På eftermiddagen den 25 maj tar Räddningstjänsten Syd med dig på en resa till en annan del av det svenska samhället. Du får chansen att ta del av mat, dans, musik, utställningar samt möjligheter till dialog med andra kulturer. Besöket ramas in av Islamic centers anläggning i stadsdelen Rosengård i Malmö. Ett annat Rosengård som inte skildras i den dagliga medierapporteringen.

Bussen tar dig från Malmö konserthus till Islamic center. Där får du först några smårätter av mat som härstammar från olika delar av världen. Behrang Miri, (skådespelare, pedagog, föreläsare, rappare samt koordinator för ungdomsverksamheten ”Gatans röst och ansikte”) bjuder på ett underhållande och humoristiskt scenframträdande om våra fördomar. Därefter minglar du på anläggningen med vänner och kolleger, tittar på olika utställningar och flera spännande framträdanden. Det finns också möjlighet att besöka den närliggande moskén och få en guidad visning. Därefter går bussen tillbaka till hotellet. Du kommer att ha gott om tid att förbereda en trevlig kväll i centrala Malmö. Hela besöket beräknas ta cirka 1,5 timme.

Räddningstjänsten Syd erbjuder dig en annorlunda och intressant eftermiddag som en introduktion till den fortsatta konferensens mångfaldstema. Välkommen!"


Källa, Brand2010:Räddningstjänsten Syds foton - Invigning av Brand2010 och besök på Islamic Center:
Inga kommentarer: