2010-06-16

Vänskapsbanden som hindrar publicering om UppsalamoskénStudieguiden i Uppsalamoskén som jämförde homosexualitet med incestförhållanden när Tiundaskolan gjorde studiebesök heter Farhad Abdi:


Farhad Abdi är nybliven gymnasielärare i religionskunskap och historia. Uppsala universitet i samarbete med Uppsala Nya Tidning anordnade våren 2010:


Uppsala universitet och Jan-Olov Johansson i samarbete med Uppsala Nya Tidning"

"Medverkande: Farhad Abdi, studievägledare Uppsala Moské"
I
"Del 2: Farhad Abdi"
I
Läs mer:

Talare var Farhad Abdi som representerade Uppsalamoskén:

" — 15 april, 2010 — "Religion och tolerans i Sverige år 2010" - Farhad Abdi."

"Se hela evenemanget här: http://media.medfarm.uu.se/media789

Kategori: Utbildning"

Se föreläsningen från Uppsala universitet där Farhad Abdi talar:
I
I
I
I
I
Bild på Farhad Abdi (till höger) från Uppsalamoskén hos Uppsala universitet i samarbete med Uppsala Nya Tidning:
I
I
"vid Uppsala universitet och Farhad Abdi, studievägledare vid Uppsala moské. Moderator och initiativtagare är vetenskapsjournalisten Jan-Olov Johansson.
Samtalsserien är ett samarbete mellan Uppsala universitet och Upsala Nya Tidning."
I
Källa:
I
I
Initiativtagaren och moderatorn i mötet på Uppsala universitet som bjöd in Farhad Abdi heter Jan-Olov Johansson och är vetenskapsjournalist. Han har publicerat artiklar i Uppsala Nya Tidning:"Niklas Skeri, universitetsreporter på Uppsala Nya Tidning har fått pris för att han "med journalistisk skärpa och entusiasm har vässat tidningens universitetsbevakning"."

Källa, Medievärlden:


Niklas Skeri är den på Uppsala Nya Tidning som beslutade att Farhad Abdis föreläsning för Tiundaskolan i Uppsalamoskén inte skulle bli nyhet.

Är det känsligt att publicera en nyhet om Farhad Abdi som föreläst på självaste Uppsala universitet? Och att publicera en nyhet om Farhad Abdi som Uppsala Nya Tidning själv var samarbetspartner med i föreläsningen? Niklas Skeri vet mycket väl vem Farhad Abdi är, men vägrade skriva om nyheten. Varför? Det verkar som om Uppsala Nya Tidning, Uppsala universitet samt Uppsalamoskén och nyhetsrapporteringen är så insyltade i varandra, att det omöjliggjorde en nyhet om Farhad Abdis utsagor inför Tiundaskolan.

Sedan hoppas man att inte Farhad Abdis blivande gymnasieelever tar lika illa vid sig som högstadieflickan från Tiundaskolan gjorde när islam förklarades.

Det kommer säkert att bli en intressant och unik upplevelse för gymnasieelever att få en religionskunskapslärare som är studieguide i en moské. Har detta hänt tidigare i svensk skolhistoria?


Läs alla bloggposter om som ger bakgrunden!


Inga kommentarer: