2010-12-15

Folk med anknytning till Islamic Center förhörs av polisen


Den häktade serieskytten utreds för skottet mot moskén i Malmö på nyårsaftonen 2009/2010. Den mordmisstänkte Peter Mangs fick dessutom bidrag av Fosie stadsdelsförvaltning för att bekämpa brott:


"Vid flera tillfällen har polisen återigen besökt moskén och hållit vittnesförhör och undersökt skotthålet igen.

– Polisen har varit här och gjort flera nya intervjuer, säger Bejzat Becirov, vd för Islamic Center, till Sydsvenskan.

– Enligt den information vi har fått från polisen kan det vara samma person som ligger bakom de många skjutningarna, säger han.

" — Jag vill få det här uppklarat innan jag byter ut fönstret. Det råder en ständig rädsla och jag skulle känna mig lättad om det här kunde klaras upp, säger Bejzat Becirov."

Källa, Sydsvenskan onsdag 15 december 2010:


Bild på Bejzat Becirov vid den stora moskén i Malmö:


"Polisen förhör åter vittnen och har undersökt skotthålet igen. Det berättar Islamic Centers vd Bejzat Becirov för flera nyhetsmedier."

" — Enligt den information vi fått från polisen kan det vara samma person som ligger bakom de många skjutningarna, säger han till Sydsvenskan."

Källa, TT onsdag 15 december 2010:


"Mordmisstänkte Peter Mangs fick kommunalt bidrag för att förebygga brott. Bidraget gick till den kampsportsförening där Mangs var kassör. I ansökan säger föreningen att man också ska arbeta för integration: "Vi är en liten förening som arbetar hårt för att vara med och minska brottsligheten och få integrationen att fungera här i Fosie."

Föreningen behövde inte redovisa om man lyckades. Flera av ungdomarna i föreningen har senare dömts för allvarliga brott: narkotikabrott, rattfylleri, olovliga körningar, rån, misshandel, stöld och grov narkotikasmuggling."
"Fosie stadsdelsförvaltningen beviljade 2005 föreningen ett extra bidrag på 10 000 kronor. Brottsförebyggande rådet sa nej."

Källa, Kvällsposten tisdag 14 december 2010:
I
I
"Åklagaren Solveig Wollstad räknar med att polisutredningen kommer att ta flera månader innan hon kan väcka åtal. Men hon räknar också med att gå till tingsrätten före jul och redovisa fler misstankar mot Mangs."
I
Källa, Kvällsposten tisdag 14 december 2010:


Inga kommentarer: