2010-12-31

Fredagsbön om gripne terroristen i Järfälla moské

Porten till moskén i ett vanligt bostadshus i Järfälla. Här gick den gripne terroristen Sahbi Zalouti på bilden i moskén.

"Sedan 2005 hade Sahbi Zalouti varit en regelbunden besökare i den lokala moskén i förorten i norra Stockholm där han bor. Men efter hemkomsten från Pakistan 2009 blev besöken allt mer sporadiska.

– Sedan fyra månader tillbaka har han helt slutat komma på fredagsbönerna, berättar imamen Kamel Moufid.

Kamel Moufid beskriver Sahbi Zalouti som "en person som alla andra", utan några tecken på extremism.

– Jag fick aldrig känslan av att det var en person som kunde göra andra människor illa. Jag tvivlar på att han är sådan, säger han.

Enligt imamen kom Sahbi Zalouti alltid ensam till moskén. Än så länge är det få i församlingen som känner till vem den gripna 37-åringen är, men de som gör blev överraskade, berättar han.

Under fredagsbönen idag kommer imamen underrätta alla som kommer om situationen."

Källa, Svenska Dagbladet nyårsafton fredag 31 december 2010:


"Sahbi Zalouti visade inga tecken på att ägna sig åt extremism, enligt Kamel Moufid, imam i den lokala islamiska föreningen där 37-åringen bor."

Källa, Svenska Dagbladet torsdag 30 december 2010:


"Det var i Järfälla som polisen slog till och grep en av de män som misstänks för att ha planerat terrorattacken i Danmark."

"Både utländska och svenska medier har i dag flockats kring huset där mannen greps och även i den moské som han brukade besöka i höstas. En arbetskamrat till 37-åringen som besöker moskén berättar för ABC att han var känd för sina extrema åsikter."

Källa, SVT ABC torsdag 30 december 2010:


"En av vännerna som liksom Zalouti bor i Järfälla, säger till DN.se att han lärde känna 37-åringen i den shiamuslimska Imam-Ali moskén i Jakobsberg"

Källa, Dagens Nyheter torsdag 30 december 2010:


Läs mer om den häktade tunisiske terroristen från moskén i Järfälla:Inga kommentarer: