2011-04-17

Antirasister tar avstånd från muslimsk konferens och sharialagar"Rättvisepartiet Socialisterna vill dock betona att deltagandet i att stoppa SDL inte var ett försvar av den konferens som samlades inne på Kortedala Forum. Som aktiva antirasister bekämpar vi också de krafter som talade på konferensen på Kortedala Forum där imamen och homohataren Bilal Philips föreläste.

Kanadensaren Bilal Phillips är ökänd och har gjort sig känd för sin kraftiga homofobi, där han vid flera tillfällen uttryckt att bögar och flator borde straffas med döden, han är uttalad antisemit och försvarar sharialagar och självmordsbombningar.

Det blir därför skrämmande ironiskt då han bjudits in till Göteborg för att föreläsa om hur svenska muslimer kan bekämpa islamofobi. Islamofobi och rasism är likvärdigt med den homofobi som Bilal Phillips förespråkar och måste bekämpas.

Rättvisepartiet Socialisterna tar kamp mot all form av förtryck. Vi bekämpar rasism, krig och terrorism. Vi kämpar mot islamofobi och homofobi, tar kamp för kvinnors rättigheter.

RS Göteborg"


Källa, Rättvisepartiet Socialisterna Göteborg söndag 17 april 2011: http://rsgoteborg.wordpress.com/2011/04/17/walkover-efter-antirasistisk-mobilisering/


Inga kommentarer: