2011-04-20

Polisen utreder inte valfu(s)k bland muslimerPolisen genomför inga vittnesförhör mot den socialdemokrat som flera pekat ut för valfusk i Malmö. I Skånska Dagbladets artikelserie våren 2011 berättade såväl politiker som privatpersoner om hur socialdemokraten delat ut förpreparerade valsedlar utanför Citygross till gamla palestinska tanter som inte förstod svenska. Det skedde vid valet i september 2010. Han sa att en röst på honom var en röst på Palestina.

Vidare hade samme muslimske socialdemokrat lovat moské samt hjälp med bygglov till de muslimer som röstade på honom.

Efter artikelserien polisanmäldes politikern av en privatperson för otillbörligt verkande vid röstning. Media vägrade skriva om anmälan.

Polisen lade omedelbart ner anmälningen som slutredovisades 22 februari 2011.

Motiveringen lyder att förutsättning för att styrka brott föreligger ej.

Det kan nu i efterhand konstateras att Skånska Dagbladets avslöjande artikelserie inte haft någon betydelse alls. Det blir fritt fram att använda sig av samma metoder i nästa val, eftersom polis inte tar sådana händelser på allvar trots vittnen.

Socialdemokraten blev aldrig misstänkt för brott och kan därför inte lastas för vad som hände. Han var nära att komma in i riksdagen på grund av de många personkryss han erhöll utanför Citygross. Nu stannade det vid en plats i kommunstyrelsen.


Inga kommentarer: