2011-04-01

Integrationsministern anklagar koranskolors imamer"Pressemeddelelse 01.04.2011

Nye undersøgelser giver indblik i religiøs fritidsundervisning af muslimske børn

- Hver 10. muslimske barn deltager i fritiden i religiøs undervisning. Derfor er det vigtigt, at vi nu for første gang har fået indblik i undervisningen på koranskolerne, siger integrationsminister Søren Pind med henvisning til to nye undersøgelser, som Integrationsministeriet i dag har offentliggjort.

De to undersøgelser, der er udarbejdet af henholdsvis Center for Samtidsreligion ved Aarhus Universitet og ph.d. Tina Magaard, viser bl.a., at skolerne i fritidsundervisningen – udover at lære muslimske børn og unge om islam – også lægger vægt på vigtige emner, som uddannelse, beskæftigelse og integration. Men det fremgår også, at der rundt om på skolerne gives udtryk for holdninger, som kolliderer med danske normer og værdier:

"Det er meget bekymrende, at nogle undervisere på koranskoler udtrykker holdninger, der er i modstrid med de grundlæggende kulturelle normer, som det danske samfund bygger på. Det er uacceptabelt", siger integrationsministeren og fortsætter:

"Det bekræfter mig i, at der er brug for en fortsat diskussion om normale kulturelle normer her til lands, og undersøgelserne bør give anledning til overvejelser blandt forældrene og de muslimske trossamfund om, hvad de lærer børn og unge. For det er vigtigt, at alle i Danmark anerkender og accepterer, at det danske fællesskab bygger på en række fundamentale normer – ikke mindst ligestilling mellem kønnene.

Når det kommer til det danske samfunds fundamentale kulturelle byggesten burde vi alle være enige, men jeg undres over, at oppositionens holdninger peger i alle retninger i spørgsmålet. Nogle ordførere lader til at være enige med mig i, at vi skal stå fast, og være konsekvente, hvad enten det drejer sig om kriminelle, der forbryder sig mod fællesskabet, eller om mennesker, der underminerer vores fælles kulturelle normer, mens de radikale og oppositionens leder, Helle Thorning-Schmidt, lader til at have en anden tilgang.

Thorning-Schmidt udtalte i november, at: ’Vi har en tilstrækkelig stram udlændingelovgivning nu. Og vi behøver ikke at gøre mere på det område. Der skal være ro om de regler fra nu af.’ Det er ikke hjælpsomt henset f.eks. til gårsdagens omtale af den såkaldte Fis Fis-sag”, siger integrationsministeren.Yderligere oplysninger kan fås hos kommunikationschef Thomas Bille Winkel, Integrationsministeriet, telefon: 29 29 63 96."


Källa, pressmeddelande från Danmarks integrationsminister Søren Pind fredag 1 april 2011:
Läs nyhetsbyrån Ritzaus artikel om pressmeddelandet fredag 1 april 2011 där Søren Pind klandrar imamer:Inga kommentarer: