2011-04-21

Politiker röstade ner Waberis muslimska friskolaDen moderate riksdagsledamoten och islamisten Abdirizak Waberi får inte starta muslimsk friskola i Eskilstuna:


"Eskilstunas skolpolitiker sade igår nej till nästan alla friskoleansökningar i kommunen, bland annat en ansökan från Islamiska skolan att starta förskola och grundskola. Men politikerna var oeniga och även oppositionen var splittrad vid barn- och utbildningsnämndens sammanträde igår.

Moderaterna, Kristdemokraterna och Centerpartiet sade ja till ansökan från Islamiska skolan och menade att en islamsk grundskola skulle öka valfriheten för Eskilstunas elever. Men Folkpartiet, som är emot religiösa friskolor, röstade som den rödgröna majoriteten och sade nej."

"Moderaten Jari Puustinen säger till P4 Sörmland att han inte ser något hinder för att tillåta en islamsk friskola. Han påpekar att det redan finns många olika religiösa skolor i Sverige, förutom islamiska skolor, bland annat katolska och judiska skolor.

– Vi har religionsfrihet i Sverige, riksdagen har sagt att det är helt okej att öppna religiösa skolor. Vi ska inte bestämma vilken skola barnen ska gå i."

Källa, SR P4 Sörmland skärtorsdag 21 april 2011: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=4467172


"Ett pressmeddelande trillade ner i min mejlbox i går: Folkpartiet i Eskilstuna säger nej till religiösa friskolor. Stor förvirring. Hur är detta ett liberalt ställningstagande? Och varifrån kommer Folkpartiets religionsfobi?"Folkpartisten och riksdagskandidaten Niklas Frykman mot muslimska friskolor: http://frykman.blogspot.com/2011/04/religiosa-friskolor.html


Inga kommentarer: