2009-12-08

Brott mot tobakslagen för Vellinges flyktingbarnÅldersgränsen för inköp av tobaksvaror är 18 år i Sverige. Den som säljer till yngre bryter mot tobakslagen.

Vittnen uppger för bloggen Muslimska Friskolan att flera av de muslimska ensamkommande flyktingbarnen som går runt på Hököpinges gator röker cigaretter.

Vem har sålt cigaretter till dessa stackars barn?

För de är ju alla enligt egen uppgift barn under 18 år, annars hade de inte bott i ett transitboende för ensamkommande flyktingbarn.

Eller har dessa rökande muslimska skägg lurat både Vellinge kommun och Migrationsverket på sin ålder?

Eftersom Sundsgymnasiet samlat ihop faddrar åt de ensamkommande cigarettrökarna, så lär väl första gemensamma aktiviteten bli en kurs i rökavvänjning?

Eller att Sundsgymnasiets faddrar tar de muslimska cigarettrökarna till polisstationen, där de kan berätta vem som i strid med tobakslagen sålt dem cigaretterna?

Hoppas Sundsgymnasiets faddrar uppskattar samvaron med cigarettstinkande skägg!

Polisen har nu fått in tips om brottet mot tobakslagen. Så nu får Vellinges polis antingen fråga de ensamkommande flyktingbarnen vem som olagligt förser dem med cigaretter.
Eller hålla uppsikt över de tobaksaffärer som de ensamkommande ses gå in i i Vellinge.
I
Bloggen Muslimska Friskolan vill att allmänheten i Vellinge hjälper polisen i spaningarna. Om ni ser något av de ensamkommande flyktingbarnen gå in i en butik och komma ut därifrån med cigaretter, ring polisen och anmäl handlaren!
I
Egentligen är det minsta personalen på transitboendet kan göra, att upplysa flyktingbarnen i Hököpinge att den som förser dem med cigaretter bryter mot tobakslagen. Personalen bör därför sätta stopp för brottet genom att fråga muslimerna vem som säljer till dem.

Inga kommentarer: