2009-12-26

Muslimska friskolor skattefuskar


På självaste julafton 2009 serverades muslimska friskolors julklapp till skattebetalarna. Rapport avslöjade hur friskolor skattefuskade. I inslaget visades en tidigare filmsnutt från en muslimsk friskola som skattefuskat. Dessutom berättades hur friskolor skattefuskat i Stockholm senaste året. Vi som minns vet att det rörde sig om en muslimsk friskola och flera muslimska förskolor.


Men ingenstans i texten eller i uppläsningen nämndes muslimska friskolor. Naturligtvis för att inte väcka främlingsfientlighet mot muslimska friskolor. Överhuvudtaget har media senaste året övergått till att ta bort benämningen muslimska friskolor och tala om dem som vilka friskolor som helst, eftersom de märkt att bloggare sett allvarliga tendenser hos muslimska friskolor. De flesta av Sveriges muslimska friskolor har nämligen medvetet brutit mot lagar och förordningar."Skatteverket misstänker ett omfattande skattefusk inom tidigare kommunal verksamhet som sålts eller lagts ut på privata företag."

"Bara i år finns flera exempel från Stockholmsområdet där chefer i friskolor eller förskolor åtalats för misstänkta skattebrott."


Källa, SVT Rapport och SVT Play julaftonen 2009:

Inga kommentarer: