2009-12-05

Rosengårdsskolans kurator polisanmäldNewsmill avslöjade igår i sin nättidning, att skolkuratorn som förekom i Sydsvenskans och Norra Skånes artiklar polisanmälts av en fritidsledare. Newsmill länkar till artiklarna där skolkuratorn syns på bild och med sitt namn samt arbetsplatsen Rosengårdsskolan:


"Fredagen den 13/11 2009 publicerade dagstidningarna Norra Skåne och Sydsvenska Dagbladet var för sig en artikel om dom ymnigt förekommande barnäktenskapen som man kunnat konstatera i Skåne. Norra Skåne hävdar bl a att man varje år upptäcker minst 25 fall av barn och ungdomar i skånska skolor som gifts bort mot sin vilja.

I Sydsvenska Dagbladet säger en skolkurator på en stor skånsk skola att hon själv har personlig kännedom om över 100 barnäktenskap på hennes skola, bl a ett där flickan som gifts bort var tolv år och gick i femte klass. I sjätte klass bodde hon med sin make, blev gravid och födde sitt första barn"

"När jag läste dessa artiklar i Sydsvenskan och Norra Skåne upplevde jag en känsla av illamående och vanmakt."

"Den ovan nämnda kuratorn får i Sydsvenskans artikel den direkta frågan om hur många barnäktenskap hon lyckats stoppa. Svaret? Inte ett enda!

Jag beslutade därför att polisanmäla den i ärendet aktuella kuratorn för att få undersökt om hon så allvarligt brustit i sin yrkesroll att allvarlig fara för dom tvångsgifta barnens väl och ve har uppstått. Att det alldeles uppenbart förekommit sexuellt umgänge mellan vuxen och barn berättar ju kuratorn själv, så även det kan ju eventuellt bli föremål för polisutredning"


Källa, Newsmill fredag 4 december 2009:


Artiklarna i Sydsvenskan och Norra Skåne av TT om Rosengårdsskolan som Newsmill länkar till:
I
I

Inga kommentarer: