2009-12-14

Römosseskolans rektor islamist enligt forskareDet stormar kring den muslimska friskolan Römosseskolans rektor:


"Rektorn och göteborgaren Abdirisak Waberi vill bygga broar mellan olika delar av samhället. Han står på femte plats på Moderaternas lista och har goda chanser att ta en riksdagsplats."

"Själv är Abdirisak Waberi en konservativ muslim som också är representant för Islamiska förbundet, som bland annat driver Stockholmsmoskén. I en SVT- dokumentär nyligen blev han och hans förbund utpekade som islamister."

"Aje Carlbom, fil dr i socialantropologi, menar att Islamiska förbundet är en del av den islamistiska rörelsen som vill bygga upp en egen offentlighet, med egna skolor, förskolor och så vidare. Den parallella strukturen går stick i stäv med partiernas syn på integrationspolitiken.

–Den upphäver inte segregationen. Den förstärker den. Men islamisterna vill ha segregation. De anser att den skyddar muslimska barn."

"Men Jan Hjärpe har redan fått ta emot reaktioner kring Abdirisak Waberis placering på Moderaternas lista.

–Kampanjen att misstänklig-göra honom är en del av Sverige-demokraternas taktik."


Källa, Svenska Dagbladet måndag 14 december 2009:Att moderaterna nominerar islamisten Waberi är blott i desperation för att finna utomnordiska kandidater. Taktiken går ut på att ta socialdemokraternas muslimska väljare:


"Men när alla riksdagslistor, utom två, är klara så är det bara två moderater uppvuxna utanför Norden som har placerats på valbar plats. Boriana Åberg, född i Bulgarien, och Abdirisak Waberi, från Somalia. Det handlar om 3 procent av de 69 kandidaterna. Åtskilliga listor innehåller dessutom enbart svenskklingande namn."


Källa, Svenska Dagbladet måndag 14 december 2009:"Waberi är rektor för Römosseskolan och ordförande för Islamiska förbundet. I en intervju som RFSU gjort med Waberi sade han bland annat att en man kan ha fyra fruar, att mannen bestämmer i familjen, att kvinnor och män har olika roller i livet, och att en man får slå sin kvinna om hon är otrogen."

"Där dyker Waberi upp igen. Han säger saker som att han gärna skulle vilja leva i ett samhälle styrt av koranen. Alltså ett samhälle där kvinnan är underställd mannen. Waberi slår också fast att en kvinna som inte har slöja inte är en riktig muslim, att alla muslimer måste äta halal-slaktad mat och att koranen bara har en enda tolkning."


Källa, ledare i Göteborgsposten söndag 13 december 2009:


Inga kommentarer: