2009-12-20

Islamic Centers imam stoppade moskékravallerna

Foto ovan taget av bloggen Som jag ser det 68Rosengård i Malmö.


Sydsvenskans inledande ord om poliser och polishundar i tjänst är djupt kränkande mot poliskåren. Malmös polismästare bad muslimerna om ursäkt för att poliserna kränkt moskén. Resten av historien är rena spekulationer när Sydsvenskan underkastar sig islam genom att tacka en imam för att muslimer upphör begå brott. Ta del av början nedan:


"Smutsiga poliskängor och hundtassar trampade golvet som muslimer i bön böjt sina ansikten mot. Utanför slogs polisen med boende i området.

Svenska staten såg ut att ha satt islam under attack.

Det var budskapet man kunde få genom al-Jaziras sändningar, minns Saeed Azam, ledande imam i Sverige.

Han har bland annat varit verksam i både Islamic center och den mer radikala Islamiska kulturföreningen, den lilla församlingen i Malmö som tvingades ge upp sin källarlokal på Herrgården.

Under kravallerna syntes inte hans namn i svensk media och nämndes inte heller av politiker eller myndighetspersoner. Men i kulisserna spelade han en nyckelroll, visar Sydsvenskans kartläggning av händelseförloppet. När arabisk media uppmärksammade oroligheterna var det honom de ringde till, efter tidigare kontakter med Sveriges muslimska råd."

"Fanns det risk att det skulle bli en internationell konflikt, liknande karikatyrkrisen för Danmark?

– Det var det jag var rädd för. Om det börjar hända något i ett land, att folk börjar bränna saker och ting, så kan det bli en dominoeffekt och gå över till andra länder."

"Dagen efter bjöd Malmös polischef Ulf Sempert in Saeed Azam samt företrädare för Islamiska kulturföreningen och Islamiska förbundet till polishuset vid Värnhem i Malmö. I mötesrummet fanns även kommunledningen."

"På mötet bad Ulf Sempert om ursäkt – och förklarade varför polismännen gått in i lokalen, med hund."


Källa, gratistidningen Sydsvenskan sidorna C4 och C5 söndag 20 december 2009:
I
I
Artikeln utlagd i efterhand på Internet 20/12 2009:

Inga kommentarer: