2009-12-31

Debatter om imam i Migrationsverkets etiska råd"Att Migrationsverkets etiska råd ska innefatta en imam ser jag inte som något fel, tvärtom."

Jan Hjärpe och andra kunniga personer gör en förträfflig insats genom att sprida kunskap och förklara orsak och verkan."

"Min egen erfarenhet av invandrare är från skolans värld. De första som kom i större antal var chilenare. De är kristna liksom vi men kulturkrockar förekom. Nästa grupp kom från Mellanöstern, de flesta muslimer. Kulturkrockarna var i viss mån större och i varje fall mer synliga för nu hade religionen kommit med i spelet."


Källa, Corren 31 december 2009:"Gerda Antti tycks ha missförstått både Etiska rådets uppdrag och sin egen roll som ledamot. Ökad mångfald skulle främja rådets legitimitet. Det skriver MIKAEL RIBBENVIK, rättschef vid Migrationsverket, i en replik till Gerda Antti (23/12)."

"Ett etiskt råd inrättades vid myndigheten 2002 efter beslut av den dåvarande generaldirektören. Rådets funktion är att på Migrationsverkets begäran yttra sig i verksamhetsfrågor som kan kräva etiska överväganden."


Källa, Corren 30 december 2009:"Gerda Antti är osaklig och brister i förståelse och empati, och Corren underblåser främlingsfientlighet. Det skriver LARS H JONSSON, skribent, kulturproducent och lärare, i en replik på Gerda Anttis debattartikel. Correns chefredaktör svarar."

23/12 beskriver Gerda Antti i Corren, muslimska invandrare som att de tar för mycket plats och att de inte respekterar svenska regler och seder. Hon ifrågasätter även förslaget med att ha en imam i Migrationsverkets etiska råd."


"Corren svarar:

Gerda Anttis text är ett debattinlägg skrivet av en av Östergötlands mest betydande kulturarbetare. Jag gjorde bedömningen att hon i den här texten fångar tankegångar som finns hos en hel del människor.

Jag delar inte hennes åsikter. Till exempel tycker jag att det verkar som en vettig idé att ha en imam i Migrationsverkets etiska råd. Och jag blir upprörd över hennes sätt att bunta ihop både troende och sekulariserade muslimer med militanta islamister."

"Ola Sigvardsson
Chefredaktör"


Källa, Corren 30 december 2009:Tidigare artiklar i ämnet införda i Corren december 2009:Inga kommentarer: