2009-12-06

Muslimska friskolor vapen i islamiseringen

Bild ovan på al-Qaidas andlige ledare Youssef al-Qaradawi som rektorn för den muslimska friskolan inte tar avstånd från.


På TV2 visar Dokument Inifrån just nu mellan klockan 20 och 21 söndag 6 december 2009:


"Slaget om muslimerna

I dokumentären utpekas flera framträdande svenska organisationer som islamister. Evin Rubar granskar organisationerna som ofta får representera alla Sveriges muslimer. Vet politikerna vad de egentligen tycker om till exempel jämställdhet?"


Källa:

I programmet intervjuas Abdirisak Waberi. Han är ordförande för Islamiska Förbundet. Han tar inte avstånd från al-Qaidas andlige ledare Youssef al-Qaradawi, som Waberi anser kan islam bättre än han själv.


I Islamiska Förbundet ingår Sveriges Islamiska Skolor. Reportern Evin Rubar berättar hur de tolv muslimska friskolorna i Sverige används för att islamisera eleverna i islamistisk inriktning. Det vanligaste är att svenska muslimska friskolor ingår i Sveriges Islamiska Skolor, där Abdirisak Waberi är ordförande.


Waberi är själv också rektor för den muslimska friskolan Römosseskolan i Göteborg. Waberi varnar för dans mellan könen och all annan musik än klassisk. Han vill ha islamiska regler som segregerar pojkar och flickor i muslimska friskolor. Moderaterna för nu fram islamisten Abdirisak Waberi som riksdagskandidat:


Reportern Evin Rubar har för några år sedan intervjuat bloggen Muslimska Friskolan om hur det är i muslimska friskolor i Malmö. Bloggen hade väldigt lite att lära denna insatta kvinna, producent och reporter om muslimska friskolor. Bloggen fick dock flera insikter i samtalet om hur muslimska skolungdomar fungerar. Rubar berättade hur hon kommit i kontakt med och kartlagt oegentligheter i muslimska friskolor runt om i Sverige.

Inga kommentarer: