2009-12-02

Islamic Center måste lära muslimer att inte slå barn


"Maktlösheten bland vissa invandrade föräldrar är stor. Att hjälpa dem att hitta andra sätt att fostra än att slå måste prioriteras. Det säger Ayoub Chibli, familjerådgivare vid Islamic center i Malmö."


Läs hela artikeln i Sydsvenskan onsdag 2 december 2009:



Imamen Ayoub Chibli tvingas lära moskéns muslimer att inte aga barn, utan prata med dem i stället. Islamiseringstidningen Sydsvenskan berättar att tre gånger fler invandandrarföräldrar än svenska föräldrar olagligt slår sina barn. För Ayoub Chibli skyller de muslimska föräldrarna på det svenska samhället.


Varför då inte resa hem till ökenreligionen i stället, om de nu ogillar svenska samhället som försörjer dem?
I
I
I
Lärare och skolkurator på en invandrartät skola i Malmö bryter mot anmälningsplikten:
I
I
"På en av Malmös mest invandrartäta grundskolor berättar skolans kurator om lärarnas osäkerhet kring hur de ska agera: – En lärare uttryckte det så här: Om jag skulle be de barn som blev agade att räcka upp handen och 18 av 23 barn gör det. Ska jag då anmäla dem alla till socialtjänsten?


Det pågår en diskussion om barnaga i familjer med invandrarbakgrund ska betraktas som mindre allvarlig. Medan kuratorerna och psykologerna på fem olika grundskolor i Malmö och Lund säger att de alltid anmäler misstanke om aga, oavsett barnens etniska bakgrund, uppger kuratorn på just den här invandrartäta skolan att det inte är lika glasklart"
I
I
Källa, Sydsvenskan onsdag 2 december 2009:

Inga kommentarer: