2009-12-19

Försvarshögskolan behåller plagierande forskare

"Nils Marius Rekkedal, professorn som ertappats med en lång rad av fusk och plagiat, ser ut att gå segrande ur den akademiska bataljen."

"Försvarshögskolans rektor klamrar sig desperat fast vid att fusket var mer än två år gammalt då det blev avslöjat och avstår från att kasta ut fuskaren."


Källa, Nyheter24 14 december 2009:


"En professor vid Försvarshögskolan som har plagierat texter ska nu återigen leda forskning och utbildning vid skolan, enligt rektorn.


Forskare vid Försvarshögskolan är upprörda och menar att det skadar skolans anseende, men vågar inte protestera offentligt av rädsla för att förlora jobbet.

De får dock stöd av professor Kristian Gerner vid Lunds universitet som tidigare har granskat professorn.

– En högskola bör inte ha en människa ansvarig för forskningen som själv har en mycket säregen syn på vad forskning är, alltså att man kan använda andras resultat utan att det framgår."Källa, Sveriges Radio Ekot onsdag 21 oktober 2009:
http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=3181281


Lyssna till kritiken i radiointervjun med forskare 21/10 2009. Ekot avslöjar hur Försvarshögskolans rektor tystar ner kritiken internt och hotar personal för arbetsvägran med den fuskande forskaren:

http://www.sr.se/webbradio/include/player.asp?type=db&Id=2011200&MiniPlayer=False&BroadcastDate=&IsBlock=&preview=0


Inga kommentarer: