2009-12-06

Muslim i niqab förstör förskolepedagogiken?Just nu visar TV4 Kalla Fakta detta:


"Alia får inte bära niqab i skolan

Alia Khalifa har anmält det vuxengymnaisum hon går på till Diskrimineringsombudsmannen, DO eftersom hon har förbjudits bära ansiktsslöja, niqab i skolan. Men nu säger skolborgarrådet Lotta Edholm (FP) att om DO fäller skolan tänker hon ta strid.

- Jag menar att man inte kan vara klädd på det sättet i våra skolor , säger Lotta Edholm (FP) till Kalla fakta."

"I januari påbörjade Alia en barnskötarutbildning på Västerorts vuxengymnasium i Tensta, och efter bara några dagar fick hon av lärare veta att hennes klädsel stred mot de regler skolan hade."


Källa, TV4 Kalla Fakta söndag 6 december 2009:I TV-inslaget har Ania Khalifa en vacker feminin dialekt som enligt bloggens åsikt uppväger hennes niqab. Med rösten framträder hennes personlighet. Fast det är för vuxna som har förmågan att tolka nyanser i rösten. Det som inte framgår av Kalla Faktas inslag är var Ania Khalifa tänkt passa in perfekt som barnskötare om hon får slutföra sin utbildning. Hon har i media förklarat att hon vill tjänstgöra i muslimsk förskola eller i invandrartät förskola.


Så den stora frågan är om pedagogisk personal kan utbildas endast till att vara lämpliga i muslimska förskolor och muslimska skolor? Eller om Ania Khallifa måste vara lämplig för alla helsvenska kommunala icke-konfessionella förskolor också?

Läs mer om Ania Khalifa söndag 6 december 2009:

Inga kommentarer: