2008-01-23

Bismilahi muslimska förskolor ljög för myndigheter


Dagens Nyheter avslöjar idag hur det terroristkopplade muslimska förskoleaktiebolaget Bismilahi lurat Utbildningsförvaltningen vid Stockholms stad:


"En tidigare anställd på förskolan berättade följande, enligt förvaltningens egen utredning som DN tagit del av:

• Förskolan hade fler barn än vad som fanns registrerade. Föräldrarna betalade svart för dessa barn och de fick inte komma till dagis den dagen det var inspektion.

• Förskolan betalar svarta löner till flera i personalen.

• Många i personalen är analfabeter och inför inspektionen uppmanades dessa att ljuga om sin utbildning.

Ytterligare en anonym anmälan med ungefär samma innehåll inkom i december förra året."


SVTs regionalprogram ABC har idag uppdaterat händelserna och kopplar ihop förskolesvindeln med terrorism som utreds av SÄPO:
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=33538&a=1032092&lid=puff_1032092&lpos=lasMer

Det går också att se nyhetsinslaget från Rinkeby i SVT Play:
http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1032822


Kommunal har länge krävt en utredning från Utbildningsförvaltningen som inte tagit deras medlemmar på allvar. Därför avslöjar idag Kommunal på sin förstasida hur skumma affärerna var:


"Kommunal har länge anat att något inte stått rätt till på förskoleföretaget i Rinkeby-Tensta. - Utbildningsförvaltningen har visat föga intresse för det, säger Tom Jansson, ombudsman Kommunal Stockholm.

I juni i fjol blev Jansson kontaktad av arbetsplatsombud gällande att 17 barnskötare sagts upp utan varsel. Barnskötarna hade fått ett rekommenderat brev hem om att de blivit uppsagda på grund av arbetsbrist. Avsändaren på brevet var inte den kända förskolechefen utan ett namn som ingen i personalen kände igen. När Kommunal kollade upp namnet visade det sig att det var en man på 76 år i Thailand.

- Då insåg vi att det sker något konstigt här, att de håller på med något skumt, säger Jansson.

Kommunal gick vidare till Tingsrätten och stämde företaget för brott mot medbestämmandelagen (MBL) och lagen om anställningsskydd (LAS), men ville också att utbildningsförvaltningen skulle undersöka fallet med det okända namnet.

- De gjorde en inspektion i februari och tyckte att allt såg bra ut. De sa att det inte var deras sak att kolla företagets ekonomi.

Enligt företagets årsredovisning för 2005 hade det externa kostnader på nio miljoner kronor.

- Det är konstigt för en förskoleverksamhet att ha så stora externa kostnader, säger Jansson.

Nu har förskolechefen häktats misstänkt för att ha svindlat bort nio miljoner kronor av de cirka 24 miljoner kronor som företaget fått från Stockholms stad 2006 för att ta hand om nära 200 barn."


Källa, Kommunal 23/1 2008:
http://www.kommunal.se/index.cfm?n=1215&o=1271&c=80719


Varför låter inte riksdagen sin representant för valkretsen i Rinkeby, Reza Khelili (m), reda ut röran:
http://ardi.rastakhiz.org/blog/?p=463

Inga kommentarer: