2008-01-23

Ögårdsskolans rektor förföljd av Socialstyrelsen


Den muslimska friskolan Ögårdsskolan tillhör Islamic Center i Malmö. Vid moskén och skolan finns ett rum för omskärelse. Idag har TT haft två nyheter om en dansk läkare som varnats för omskärelse vid Islamic Center. Ögårdsskolans rektor och Islamic Centers VD Bejzat Becirov svarar så här på kritiken:
I
I
"Förföljelse"
Bejzat Becirov, vd för Islamic Center, säger att den danske läkaren inte anlitats på länge och att arbete med att rekrytera en ny läkare pågår.
- Vi har många som står i kö. Följden blir att de åker utomlands för att få barnen omskurna. Det blir kostsamt för föräldrarna, säger han till TT.
Han tycker att Socialstyrelsens intresse för omskärelseverksamheten på Islamic Center gått till överdrift.
- Detta är förföljelse, säger han."

Källa, TT via Kvällsposten onsdag 23/1 2008:


TTs tidigare artikel idag där Sydsvenskan länkar till hela affären med omskärelseIslamic Center:


Modiga kvinnor går i dagens Svenska Dagbladet till attack mot kvinnlig könsstympning inom islam:


SVTs Sydnytt sände klockan 17.55 nyheten där Ögårdsskolan och Islamic Center med omskärelserummet zoomas in:
I
I
Är det lämpligt att ha en lokal för stympning (omskärelse) på en muslimsk friskola? En moské är väl inget sjukhus? Islamic Center figurerar var och varannan vecka i media i sammanhang där oegentligheter avslöjas. Ändå får verksamheten fortsätta ostört. Tror Bejzat Becirov på allvar att läsare ska tro att han är förföljd av Socialstyrelsen?

Islamic Center borde av myndigheterna beläggas med en sarkofag av betong, precis som i Tjernobyl. Anläggningen är ju inte funktionsduglig mer än som plats för lagöverträdelser.


Inga kommentarer: