2008-01-29

Ögårdsskolan får konkurrens


Idag finns det bara två religiösa friskolor i Malmö. Den ena är Mariaskolan som är kristen. Den andra är den muslimska Ögårdsskolan som drivs av församlingen vid Islamic Center. Sydsvenskan berättar i dagens tidning på sidan C3 om de religiösa friskolorna i Malmö. Där står att det är svårt att granska friskolor. Denna underrubrik har tagits bort i nätupplagan. Sydsvenskan tror kanske att det är stötande att sprida uppfattningen att det är svårt att granska friskolor?


Länge har Judiska församlingen velat starta en judisk friskola på samma premisser som Islamic Center har sin muslimska friskola Ögårdsskolan. Flera gånger har de förvägrats den rätten av Skolverket. Därför har ärendet överklagats till länsrätten som nu ger klartecken för en judisk friskola på Kamrergatan (se bilden) nära Synagogan. Besökare till Synagogan har enligt media hånats av några muslimska elever från Pauliskolan rakt över Föreningsgatan. Hård bevakning av de judiska lokalerna krävs. SÄPO får emellanåt signaler om en ökad hotbild mot de judiska intressena i kvarteret.


Det är en skandal att Skolverket tidigare velat stå ivägen för judarnas samma rätt att bedriva friskola som muslimerna i Malmö. Här är i alla fall medierapporteringen idag:


30/1 2008 har Rikspolisstyrelsen läst denna bloggpost.

Inga kommentarer: