2008-01-02

Skatteverket har problem med egyptiska äktenskapIdag på eftermiddagen sökte Skatteverket i Södertälje på leta.se. Sökorden var en kombination av orden: egypten äktenskap syskon.


Här ses länken till hur Skatteverket sökte:Det var Sitemeter som idag 2 januari 2008 fångade Skatteverkets sökning:


IP Address: 137.61.234.# (Swedish Tax Administration)
ISP: Swedish Tax Administration
Location: Stockholms Lan
City: Sdertlje
Time of Visit: Jan 2 2008 1:53:06 pm
Last Page View: Jan 2 2008 1:53:06 pm
Referring URL:
http://www.eniro.se/query?&what=web&ax=leta&search_word=egypten
Visit Entry Page:
http://muslimskafris...on-bland-lrarna.html/


Då kan man undra vilka problem som Skatteverket i Södertälje har med egyptiska äktenskap som involverar syskon? Något måste det vara, annars hade personalen inte sökt på det under arbetstid. En gissning är att ett syskonäktenskap upptäckts. En andra gissning är att ett syskonpar skrivit sig som gifta för att få skattefördelar. En tredje gissning är att ena parten smugglat hit en person under förespegling att de är gifta. En fjärde gissning är att barn kan ha smugglats till Södertälje utan att det är deras riktiga föräldrar de bor hos.


Södertälje har ingen muslimsk friskola alls. Staden har exakt den profil som brukar locka till sig en etablering av muslimska friskolor. Varför finns det ingen sådan i Södertälje då? Kanske behövs det ingen. 75 % av Södertäljes befolkning har invandrarbakgrund idag. Ingen muslimsk elev behöver känna något utanförskap som motiverar att söka sig till en muslimsk friskola.


Nyåret 2007/2008 sände Sveriges Radios P1 en repris om arbetarstadsdelen Bårstaberget i Södertälje. En lärarinna som arbetar i en invandrartät skola i Ronna eller Hovsjö i Södertälje berättar i programmet om hur utländska elever fäller rasistiska kommentarer mot svenska elever. Hon tycker att sådan omvänd rasism är lika fel som vanlig rasism. Hon säger att det är så vanligt förekommande på hennes skola, att det tillhör vardagen och därför är det inte fel att berätta om det i radio:Inga kommentarer: