2008-01-08

Presidentkandidat Obama i muslimsk skolaBloggen Muslimska friskolan tänkte förespråka presidentkandidaten Barack Obama. Han är färgad och kan föra fram USA till ett enat land och därmed ökat välstånd. Han kommer att få röster av vita, svarta, immigranter, katoliker och muslimer. Han har sina rötter i Indonesien, Kenya och Hawaii.


Som barn gick Obama i muslimsk skola i flera år i Indonesien. Senare blev han kristen katolik. Som president kommer hans främsta roll att vara i utrikespolitiken. Det finns bara två möjliga scenarier. Antingen kommer hans muslimska skolgång och rötter att leda till bättre relationer med islamiska stater och ökad fred. Eller så kommer han på grund av sin bakgrund att göra eftergifter när islam breder ut sig.


Hans valarbetare försöker dölja hans muslimska historia och skolgång i en muslimsk skola med moskéböner. De säger att han inte var radikal och att han senare blev kristen. Bloggen Muslimska friskolan erfar att det är omöjligt att inte bli påverkad i en muslimsk skola, speciellt som barn då man är som mest sårbar. Att sedan bli kristen tyder på en enorm styrka. Förmodligen kommer hans bakgrund att påverka utrikespolitiken när han blir president. Ingen vet idag hur, men det kommer att bli intressant att se.


Aftonbladet skrev redan i maj 2007 om Obamas muslimska skolgång:

"Obama, som heter Hussein i andranamn, gick i muslimsk skola men har förnekat att han någonsin varit muslim.
– Hans pappa var muslim, hans styvfar var muslim och de första åren gick han i en muslimsk skola. Det gör honom till muslim, säger en av tidningens källor."

Källa, Aftonbladet 3 maj 2007:


I svenska bloggar har hans barndom i muslimsk skola börjat diskuteras mer och mer:


I USA är Obamas muslimska skolgång en mediafråga:


Barack Obamas bakgrund blir bara mer och mer intressant. Nu dras han in i Kenyas politik tillsammans med kusinen Odinga:


"USA:s och president George W Bushs forne utrikesminister Colin Powell gläds åt den svarte demokratiske Vitahusaspiranten Barack Obamas framgångar och opinionssiffror i de tidiga amerikanska primärvalen.":


Inga kommentarer: