2008-01-24

Muslimsk friskola flyttar elever olagligt


Den muslimska friskolan har tagit flera elever ut ur en klass och skapat en särskild undervisningsgrupp för dem. Varken en åtgärdsplan eller samråd med målsmän har ägt rum. Varken eleverna eller deras föräldrar vill ha sina barn i den särskilda undervisningsgruppen. Skolledningen har tvingat fram och genomfört åtgärden bakom ryggen på elever, lärare och föräldrar. Enligt Skolverkets regler är det olagligt att göra så.


Skolledningen på den muslimska friskolan försvarar sig med att man i efterhand ringt och fått tag i en storebror till en av eleverna. En storebror är ju ingen målsman. I ett fall fick man inte tag i modern till en annan av eleverna, eftersom hon befann sig i Syrien på semester. Skolledaren ringde helgen efter beslutet var verkställt.


Eleverna, lärare och föräldrar har protesterat och visat dokument från Skolverket att tillvägagångssättet är olagligt, men skolledningen som inte är rektorsutbildad viker sig inte en tum. Eleverna protesterar nu på sitt vis genom att inte göra någonting alls i den särskilda undervisningsgruppen. De vägrar lära sig och delta i skolarbetet, så länge de själva och deras föräldrar inte velat ha detta beslut. Detta struntar skolledningen i.


Föräldrarna har besökt skolan och försökt få skolledningen att ändra sig, men det har inte hjälpt. Misslyckandet från den muslimska friskolan är nu totalt när det gäller dessa elever. Det enda skolledningen nu bryr sig om är att de fortfarande får betalt för eleverna eftersom terminen är påbörjad.


Inga kommentarer: