2008-01-17

SVT attackerar Cat Stevens


Ikväll sände Sveriges Television den sista och fjärde delen om Flower Power:


Det är SVT Samhälle och Dokumentär som visar serien. Del 4 handlade om religionens påverkan på musiken. En rad religiösa inriktningar som chassidism, hinduism, rastafari gav upphov till ny djupare musik.


Programmet fortsatte sedan med att berätta att det även fanns religion som inverkat negativt på musiken. Enbart islam nämndes som negativ för musiken. Som exempel utpekades Cat Stevens som konverterat till islam och numera heter Yusuf Islam. Sedan zoomas den muslimska friskola (Islamia School) in som han varit med och grundat i England:Därefter följer kommentaren att ingen förstår varför Yusuf Islam återvänt till att spela musik, underförstått att hans musik som Yusuf Islam är helt värdelös. Alla vi som har Cat Stevens skivor kan intyga hur rätt programmet har i att hans otroligt bra musik är tillintetgjord efter att han konverterat till islam. Han kan inte längre skriva bra musik. Enbart trumma och gitarr är tillåtet enligt Yusuf Islam och all text handlar om islam. Ingen köper Yusuf Islams skivor.


Ett stort tack till statliga Sveriges Television som utbildande via samhällsredaktionen visar upp att den enda religionen som har negativ inverkan på musik är islam. Tack också SVT för att ni zoomar in en muslimsk friskola som exempel på hur illa det kan gå när en populär musiker blir muslimsk konvertit.


Länkar till SVT 2 serie om fyra delar benämnt Flower Power:

Inga kommentarer: