2008-01-15

Islamic Center i säkerhetspolitikenOlle Lönnaeus är en av Sydsvenskans experter på säkerhetspolitik. Idag 15/1 2008 skriver han på sidorna A14 och A15 om hur president George Bush tvingas söka stöd av det wahabitiska Saudiarabien. I artikeln kommer han in på de wahabitiska hot som även Islamic Center med sin muslimska friskola Ögårdsskolan i Malmö har fått utstå från Saudiarabien:


"De saudiska wahabiterna vill gärna sprida sin lära. För två år sen avslöjade Sydsvenskan att stiftelsen al-Haramein försökt ta över Islamic Center i Malmö. Förmögna prinsar spenderar miljardbelopp på att finansiera konservativa koranskolor runt om i världen.

Samtidigt som Saudiarabien styrs med medeltidslagar har ökenlandet en tillgång som ger makt: världens största oljereserv."

Källa, Sydsvenskan 15/1 2008 sidorna A14-15:


Det var alltså tanken att den muslimska friskolan Ögårdsskolan skulle omvandlas till en wahabitisk koranskola och den tillhörande moskén skulle bli fundamentalistisk med saudiska oljemiljoner genom den terroriststämplade stiftelsen al-Haramein. Sedan övertagningsförsöket vittnar anställda om fler påstötningar från islamisterna att ta över Ögårdsskolan och Islamic Center. Moskén i Malmö befinner sig liksom president Bush mitt i världspolitikens öga, inklämt mellan västerlandets värderingar och extrem islamism.


Bushs resa i Mellanöstern orsakar nu ett späntsäkerhetsläge:

Inga kommentarer: