2008-01-16

Reepalu och Becirov


I går kom nyheten att Högsta Domstolen inte prövar misstanken om muta och bestickning med safariresan, som Sigmas VD Dan Olofsson gav åt kommunstyrelsens ordförande i Malmö Ilmar Reepalu (s). Malmö stad hade köpt datorer för miljoner av Sigma.


År 2006 fick Islamic Center 3 miljoner kronor under valupptakten av den socialdemokratiska regeringen för att integrationsarbetet vid moskén skulle kunna fortsätta. Bränder hade nämligen gjort att försäkringarna inte kunde betala skador. Senare uppdagades det att Islamic Center egentligen inte behövde pengarna, utan tog dem som ett rent tillskott.


Moskén i Malmö vid Islamic Center och dess muslimska friskola Ögårdsskolan är politiskt obunden enligt dem själva. Ändå överväger samarbete med socialdemokraterna kraftigt jämfört med andra partier. Moskéns besökare som är muslimer röstar ofta socialdemokratiskt och därför har socialdemokraterna incitament att stödja moskén för att fiska röster. Här är det inte tal om mutor och bestickning. Det rör sig om politik och valfläsk.


Ändå är fallet med Islamic Center väldigt likt fallet med Sigma. Vem står bredvid Ilmar Reepalu på 1:a maj året efter att den socialdemokratiska regeringen öst miljoner över Islamic Center? Jo, just Islamic Centers VD Bejzat Becirov. Låter det som om moskén är politiskt obunden? Vad vill Reepalu och Becirov signalera när de står bredvid varandra på 1:a maj? Hur påverkas eleverna vid Ögårdsskolan av det ständiga samarbetet med socialdemokraterna?


Inga kommentarer: