2009-04-06

Bok om Dan Park på kultursidanBloggen Muslimska Friskolan tipsade idag måndag 6 april 2009 Sydsvenskan om att Dan Parks affischer kommit ut som bok. Följande bloggpost från igår hänvisades Sydsvenskan till:Mediacreeper syns att Sydsvenskan besökt bloggen Muslimska Friskolan fem gånger efter klockan 15 idag 6/4 2009:Och nu samma kväll finns artikeln där i Sydsvenskan om Dan Park och boken om hans affischer. Snabbt jobbat Sydsvenskan:


"Konstnären Dan Park, som är verksam i Malmö, polisanmäldes tidigare i år efter att ha placerat ut en pärlplatta med ett hakkors och en burk med texten ”Zyklon B” vid judiska församlingen i Malmö.


Nu har Magdalena Nordin samlat tvåhundra av hans affischer i boken ”Sieg”. Boken är en del av hennes magisterutbildning på Konstfack, en institution som skakats av flera uppmärksammade händelser på senare tid."


"– Men jag tycker att det är bra att den kommer ut nu för på Konstfack har de blivit väldigt hårda efter det som har hänt. Vi har ju inte gjort något fel med den här boken men frågan är ändå om den skulle ha blivit godkänd att visas på vårutställningen. Nu blir det inte så för jag har så mycket annat jag vill visa där, boken visas i bokhandeln i stället, säger Magdalena Nordin.


Hon växte upp i Umeå när Dan Park var verksam där och minns hans affischer, som han sätter upp på offentliga platser, från sin uppväxt.


– Jag tyckte att de var bra och fyndiga. De tilltalar mig, på något sätt. Alla visste vem han var men han väckte inte så mycket uppmärksamhet. Lokaltidningen skrev och han fick någon polisanmälan på sig, mer än så var det inte, säger Magdalena Nordin.


Trots uppmärksamheten i medierna och polisanmälningar tycker hon inte att Dan Parks konst är provocerande."


Källa, Sydsvenskans kultursida måndag 6 april 2009:


Inga kommentarer: