2009-04-08

Koranskolor och sharialag i MalmöI en debattartikel i NT ställs frågan vad som är fördomar om islam, som en replik till biskopen i Linköpings stift:"Är det en fördom att en imam i Malmö har begärt att få införa sharialagar i Sverige? undrar Per-Åke Hedén i en replik till Martin Lind (NT 23/3)."


"Är det en fördom att konstatera att ingen religion utom islam har självmordskandidater? Är det en fördom att man får veta att koranskolor lär ut till självmordskandidater vilket paradis som hägrar för dessa mördare? Är det en fördom att en imam i Malmö har begärt att få införa sharialagar i Sverige?


Martin Lind skriver att hämnd och vedergällning inte hör hemma i ett demokratiskt samhälle. Sådant hör inte heller hemma i ett odemokratiskt samhälle, vill jag påstå. Om vi svenskar är kritiska och negativa, är det i själva verket så underligt?


Inte är det väl vår syn på människan som är det största problemet? Inte värderar väl vi kvinnan lägre än mannen? Inte förbjuder väl kristna pappor sina döttrar att umgås med jämnåriga pojkar?


Om det är så, vilket biskopen påstår i sin debattartikel, att islamofobin breder ut sig där rädsla för det okända frodas, vilken är då orsaken?


I media tar vi dagligen del av nyheter från Irak, där de flesta mordoffer inte längre är amerikanska soldater utan numera skördas liv när shiiter och sunniter dödar varandra, dessa två oförsonliga grupperingar inom islam."


Källa, Norrköpings tidningar tisdag 7 april 2009:


Inga kommentarer: