2009-04-25

Rosengårdselever tycker det är fräckt att gå med i kriminellt gäng"Med löften om tillgång till skjutvapen försöker Black Cobra rekrytera gängmedlemmar i Malmö, framför allt på Rosengård. På skolorna snackas det om hur fräckt och häftigt det skulle vara att bli medlem.
– Men det är det inte. De blir springpojkar och får polisen efter sig.


Det säger Göran Landvall, chef för Skånepolisens operativa underrättelsetjänst. Han uppmanar skolpersonal och föräldrar att kontakta polisen om de får höras talas om Black Cobra eller underavdelningen Black Scorpions."


"Polisen har identifierat ett 30-tal ungdomar som ingår i Black Cobra eller Black Scorpions. 25 av dessa yngre än 25 år. Den yngste är 15 år. Göran Landvall vill inte gå in på hur man identifierat medlemmarna.
– Men här finns unga som varit kriminella sedan åtta-nio-årsåldern.


Malmö finns en uttalad ledare och under honom en slags ledartrojka. Samtliga i detta skikt är i 25-årsåldern. Och de styr med järnhand över nya medlemmar.
– Det är inte ett dugg glamoröst att ingå i gäng. Ungdomar som går med tvingas begå brott, som att vara knark- eller vapenbärare, förvara stöldgods eller agera som springpojkar."


Källa, Skånska Dagbladet fredag 24 april 2009:


Inga kommentarer: